Üzletelj okosan: kampány a kockázatok minimalizálásáért

2015. június 10., szerda 06:00

Budapest, 2015. június 10. - Sokan vállalkoznak hazánkban: 18 magyarra jut egy cég, ami igen magas szám. Mégis kevesen számolnak a kockázatokkal.

Egyre több felszámolás, nagymértékben csökkenő cégszámok - ettől hangos az üzleti élet. És ami mögötte van: emberi sorsok, kilátástalanságba süllyedő családok. Egy-egy cég megszűnése nem csak a tulajdonosoknak, cégvezetőknek lehet fájdalmas, hanem a munkavállalóknak, üzleti partnereknek is, akik sok esetben nem is tehetnek arról, hogy ilyen helyzetbe kerültek. Pedig olykor csak egy apró "figyelmesség", tudatosság is elég lenne ahhoz, hogy ne döntsünk be akaratunkon kívül egy céget.

hirdetés

 

Mint arra a Bisnode nemzetközi cégminősítő elemzése is rámutat, a legtöbb iparágban csökkent a működő cégek száma. A legnagyobb mértékben ez a papíriparban, az építőiparban és a fafeldolgozás terén érzékelhető, ahol a cégszám-csökkenés mértéke 4%-nál is magasabb.

 

Üzletelj okosan!

 

Minimális befektetéssel a kockázatok jelentős része elkerülhető, és mint azt a szakemberek mondják: a ráfordított energia és költség többszörösét adhatja vissza. Erre - a tudatos és kockázatkerülő üzleti életre - hívja fel a vállalkozók figyelmét a nemrég indult edukációs kampány, az Üzletelj okosan!

 

A www.uzleteljokosan.hu oldalon naponta frissülő üzleti tippekkel, tanácsokkal, valamint online edukációs játékkal segítik az üzleti élet szereplőit.

 

- A játék közben tanácsokkal, tippekkel, okos gondolatokkal látjuk el az üzleti élet szereplőit - mondja Keleti József, a Bisnode csoport Country Managere, majd hozzáteszi: - A sok tippből, ha csak egyet is hasznosít valaki, már megérte fáradozni - azok védelme érdekében is, akiket magával rántott volna a bedőlő cég.

 

Az Üzletelj okosan projekt a kockázatok - és üzleti mellékhatások - minimalizálása érdekében nem csak a kockázatfigyelésre, de a hazai és külföldi terjeszkedésre, értékesítéssel kapcsolatos praktikákra is felhívja a figyelmet.

 

Forrás: MTI OTS

Kapcsolódó cikkek

Róna Péter véleménye a gazdaságról, politikusokról, kisemberekről

Mélységesen megveti a politikusokat Róna Péter, ám nem őket okolja az ország siralmas teljesítményéért. Ugyanis maga a társadalom is rossz és korrupt életet él, és ami a legrosszabb, nincs közös értékrendünk.

Budapest-Pécs, 2014. október 18. - Rekord számú álláshirdetést adtak fel szeptemberben, de felsőfokú végzettség nélkül továbbra is nehéz elhelyezkedni. Baranya megye legnagyobb hirdetője az IT Services.

Budapest, 2016. december 14. - A pénz csak az ötödik vágyként szerepel a magyar emberek kívánságlistáján, más néven bakancslistán. Jobban vágyunk utazásra, élményekre, boldogságra és nagy tettekre - derül ki a Meglepkék.hu 4700 fő megkérdezésével készített internetes felméréséből. Az emberek vágyai között akadnak egészen hétköznapi, extrém és pikáns dolgok is.