Miskolc: egyetemisták elfoglalták a kormányhivatalt

2012. december 11., kedd 10:23

"Elfoglalták" a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal miskolci épületét a felsőoktatást érintő változtatások ellen tiltakozó hallgatók kedd reggel.

Az MTI úgy tudja, hogy jelenleg több mint hetven miskolci egyetemista tartózkodik az épület előterében. Az egyetemisták át akarnak adni egy petíciót Demeter Ervin kormánymegbízottnak, de mivel ő éppen a Parlamentben van, a diákok egyelőre várakoznak.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2015. november 10. - A munkaképes lakosság fogyása az évszázad közepére kritikus munkaerőhiányhoz vezethet Európában: 2050-re kontinensünk lesz a legöregebb régió, a GDP 15 százalékát fogja kitenni a nyugdíj. A Randstad tanulmánya, a Flexibility@Work 2015 elemzés szerint a rugalmas foglalkoztatási formák jelenthetik az egyik megoldást, ráadásul a feketegazdaság visszaszorítását is segíthetik.

brutalis-fizika1-1380475428.jpgA Spektrum, a hazai szórakoztató tudás csatornája három új, hazai gyártású sorozatot mutat be idén. Az új műsorok ugyan más-más témákról - fizikáról, hálózatokról, világhírű magyar vállalatokról - szólnak, mégis összeköti őket, hogy a legjobb magyar szakértők segítségével, izgalmas, szórakoztató formában járnak körbe tudományos témákat.

oltas-tu-1358418371.jpg

Országos népegészségügyi kampány indult az influenzás megbetegedések terjedésének megelőzése érdekében, amelyben az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) mellett több közlekedési vállalat is részt vesz. A védőoltás, az alapos kézmosás és a megfelelő fertőtlenítés fontosságát hirdető kampány indulását kedden, a Volánbusz népligeti állomásán jelentették be.