MÁV-Start: a terveknek megfelelően halad a MÁV-csoport átalakítása

2014. január 15., szerda 13:08

 Új szervezeti felépítésű MÁV-Start Zrt. működik január elsejétől, egyesítve az egykori MÁV-Trakció Zrt.-t és MÁV-Gépészet Zrt.-t is. Az év végéig több mint ötmilliárd forint megtakarítás várható a vasúti személyszállításhoz kapcsolódó vállalatok integrációjának és a belső folyamatok átalakításának eredményeképpen - közölte szerdán a MÁV-Start az MTI-vel.

A közlemény szerint a MÁV-csoport átalakításának jelentős lépése, hogy január elsejétől egységes leányvállalatként működik a MÁV-Start, a MÁV-Trakció és a MÁV-Gépészet. Az új leányvállalat neve MÁV-Start Zrt., vezetője Ungvári Csaba vezérigazgató, a munkavállalók száma nagyságrendileg tizenötezer.


    A vállalat továbbra is a MÁV Zrt. tulajdonában marad, a közszolgáltatás megrendelését és ellenőrzését a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium végzi - közölte a vasúttársaság.
    Az integráció révén a MÁV-Start a térség egyik legnagyobb szolgáltató vállalata és munkáltatója lett. Integrált vasúti személyszállító vállalatként olyan tevékenységeket is ellát, mint a vontatási, valamint a jármű-karbantartási és -fejlesztési szolgáltatások.

hirdetés


    A közlemény szerint az egyesítés költséghatékonyabb, gyorsabb és egyszerűbb működést tesz lehetővé. Az új szervezetben csökkent a vezetők létszáma, létrejött az integrált működéshez igazodó új központi és területi irányítási struktúra. A szétdaraboltságból adódó párhuzamos munkakörök és munkavégzési folyamatok megszűntek, az átadás-átvételi feladatok egyszerűsödtek, valamint csökkent az adminisztráció mértéke is.


    Mindez az idén várhatóan több mint ötmilliárd forint megtakarítást eredményez a vállalat működésében, és 4 éves időtávon az állami szerepvállalás 10 százalékos csökkentését eredményezheti a szolgáltatási színvonal folyamatos fejlesztése mellett - hangsúlyozza a MÁV-Start.


    A vasútvállalat felelős munkáltatóként mindent megtett és tesz annak érdekében, hogy a változásokban érintett dolgozóinak átképzéssel vagy áthelyezéssel folyamatosan biztosítsa a munkalehetőséget - áll a közleményben.

Kapcsolódó cikkek

kutya-az-autoban400-1454873899.jpg

Budapest, 2016. február 8. - Aktív gázpedál a Boschtól: enyhe rezgés korlátozza a padlógázt, valamint figyelmeztet a forgalommal szemben szabálytalanul haladó járművekre.

Ingyenesen praktikus információkkal, karrier-tanácsadással és erkölcsi támogatással látnák el azokat a magyar fiatalokat, akik szeretnének hazatérni Magyarországra.

Budapest, 2013. augusztus 26. - A pedagógus-életpálya rendszere és a béremelés már az idei tanévkezdéskor kiterjed majd a köznevelési intézményekben pedagógus munkakörben foglalkoztatott valamennyi munkavállalóra - emelte ki az emberi erőforrások minisztere a köznevelési törvény módosítását ismertetve hétfőn a parlamentben.