A kormány hazahívja a magyar fiatalokat

2013. március 21., csütörtök 11:03

Ingyenesen praktikus információkkal, karrier-tanácsadással és erkölcsi támogatással látnák el azokat a magyar fiatalokat, akik szeretnének hazatérni Magyarországra.

A Gyere Haza Alapítvány az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) támogatásával egy olyan Karrier Pontot indít útjára, amelynek célja, hogy ingyenesen praktikus információkkal, karrier-tanácsadással és erkölcsi támogatással lássa el azokat a magyar fiatalokat, akik szeretnének hazatérni Magyarországra – jelentette be Csontos Sandra, az alapítvány szóvivője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Téglásy Kristóf, az Emmi ifjúságügyi főosztályvezetője kiemelte: a kormány támogat minden olyan kezdeményezést, amelynek keretében a fiatalok szeretnének magukért tenni. A kabinet azt szeretné, ha mindenki a szülőföldjén tudna boldogulni, aki pedig elment külföldre tapasztalatot szerezni vagy tanulni, az hazajönne, Magyarországért is dolgozna, itt megtalálva a boldogulását – tette hozzá.

hirdetés

 

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Mintegy kétszáz diák többi között a "Jövőnk nem játék!" és "Ha tanulni nem is, szavazni biztos fogok!" feliratú transzparensekkel vonult a Kossuth térre.

centerke400-1451751373.jpg

Budapest, 2016. január 3. - Sokan élnek elszigetelve a társadalomtól, de nem csak tanyán vagy külterületen, akár még tömbházon belül vagy magánházas környéken is. Sokan a fűtetlen szobákban, alultápláltan, nélkülözve kénytelenek élni.

Kaposvár, 2013. április 29., hétfő  - Májusban állnak bíróság elé a tavaly októberben brutális kegyetlenséggel megölt, 11 éves Szita Bence feltételezett gyilkosai - közölte a Kaposvári Törvényszék a honlapján.