Középiskolások tüntettek Kaposváron

2012. december 19., szerda 18:39

Mintegy kétszáz diák többi között a "Jövőnk nem játék!" és "Ha tanulni nem is, szavazni biztos fogok!" feliratú transzparensekkel vonult a Kossuth térre.

A diákok szószólói beszédeikben arra szólították fel a miniszterelnököt, hogy "ne vegye el az álmaikat", nem akarnak érettségizett állástalanok lenni a saját országukban, a diploma megszerzése után biztos állást szeretnének.

hirdetés

 

Annak a véleményüknek adtak hangot, hogy nem vált okafogyottá a tiltakozó akciójuk, mert a kormány ugyan megemelte a felsőoktatásba felvehető diákok számát, de a hallgatói szerződéseket nem törölték el. Ezért addig lesznek az utcán, amíg el nem érik céljaikat - jelentették ki.

Kapcsolódó cikkek

hazassag400-1454763865.jpg

Budapest, 2016. február 7. - Hazánkban kilencedik alkalommal rendezik meg a házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával. A már huszonegy országban zajló mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire, valamint segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek.

szulejman-turbeje-dr-pap-norbert400-1449722281.jpgBudapest, 2015. december 10. - I. Szulejmán szultán síremlékének (türbéjének) maradványait fedezhették fel magyar tudósok Szigetvár mellett - jelentették be a Török Együttműködési és Koordinációs Ügynökség (TIKA) Budapesti Programkoordinációs Irodájának szerdai sajtótájékoztatóján.

Budapest, 2016. augusztus 1. - A hazai vállalkozások túlnyomó részének nem áll szándékában munkavállalót felvenni, így nem várható a szektorban a foglalkoztatás látványos javulása. Fizetésemelésre a kis- és középvállalkozások (kkv-k) durván harmada készül, az ipari szektorban azonban ez közel minden második cégre igaz - derül ki a K&H kkv bizalmi index adataiból.