Közel 30 kilométeren jön útfelújítás a megyében

2016. május 27., péntek 06:05

Budapest-Pécs, 2016. május 27. - Országszerte 444 kilométer főúti és 119 kilométer mellékúti szakasz újul meg 69 milliárd forintos hazai forrásból. A felújítások miatt még több térség elérhetősége javul, csökkennek az utazási idők, emelkedik a közúti és az autóbuszos közösségi közlekedés szolgáltatási színvonala. A felújított utak legalább középtávon, de igénybevételtől függően akár hosszabb ideig is szolgálják a biztonságos közlekedést.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a felújítások elvégzésére megkötött szerződések alapján Baranyában a 6-os számú Budapest-Pécs-Barcs elsőrendű főút, az 57-es számú Mohács-Pécs másodrendű főút egyes szakaszainak felújítására adja át a munkaterületet ütemezetten, amelynek alapján több mint 15 km hosszan, mintegy 2 milliárd forint hazai forrásból indul a kivitelezés.

 

Pécs előtt a Pécsvárad felöli bevezető szakaszon a kivitelezési munkák már elkezdődtek, rövidesen felvonulnak az építők a pécsváradi benzinkút és a szilágyi kapaszkodósáv kezdete közötti, a Pécs-kertvárosi LIDL körforgalmú csomóponttól Patacs irányába felújítandó 1,7 km hosszú, valamint a pellérdi és a kővágószőlősi csomópontok közötti szakaszaira.

hirdetés

 

A forgalom minél kisebb zavarása érdekében a nyári iskolaszünetben történik munkavégzés Pécs-Gyárvárosban, a Balokány előtt, valamint a Tüzér utca és a patacsi körforgalmú csomópont között.

 

A szeptember végéig tartó felújítások még érintik az 57-es számú főút magyarsarlósi elágazásának környezetét és a 6-os számú főút Botykapeterd és a becefai csomópont közötti szakaszát.

 

A mellékút-hálózaton Vajszló és Vejti között közel 6,5 km hosszon, Bicsérd és Aranyosgadány között 7,3 km hosszon a felújítási munkák már folyamatban vannak. A hazai forrásból megvalósuló projektek értéke 1,7 milliárd forint. Megvalósításuk a nyár végére várható.

 

A munkálatok során a szükséges vastagságú aszfaltréteg terítésén túl az autóbuszmegállók felújítása, az árkok, padkák, átereszek és hidak javítása is megtörténik. A közlekedésbiztonság javítására Bicsérden új csomópont, Pécs közelében a beavatkozási szakaszon a balesetveszélyt jelentő kiemelt szegélysor elbontására kerül sor. Több szakaszon vadriasztó- és burkolatprizmákat telepítenek, megújulnak a jelzőtáblák és a korlátok, a kis sugarú ívek belső oldalán rázópadkák épülnek.

 

Az érintett szakaszokon forgalomkorlátozásokra, esetenként torlódásokra kell számítaniuk a közlekedőknek. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a lakosság megértését és türelmét is kéri a munkák idejére.

 

Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Magyar Közút

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. november 4. - Az IT Services Hungary (ITSH) Kft. három vidéki telephelyén, Szegeden, Debrecenben és Pécsen 4,6 milliárd forintos beruházással 360 új munkahelyet hoz létre - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Budapest-Pécs, 2016. április 2. - Öt éve, 2011 áprilisában kezdte meg működését a pénzügyi kérdések és panaszok esetén segítséget nyújtó országos hálózat, melynek irodáit eddig több mint negyven ezren keresték fel. Jelenleg tizenegy megyeszékhelyen találhatóak meg a tanácsadó pontok, ahol felkészült szakértők állnak az ügyfelek rendelkezésére - tájékoztatta portálunkat dr. Morvai Gábor koordinátor.

Budapest, 2013. október 27. - Az építőipar folyamatosan változó szabályozása, illetve a jogszabályokban megfogalmazott kötelezettségek ellehetetlenítik a szektor mikro-, családi és kisvállalkozóit - mondta Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) elnöke az MTI-nek.