IT Services Hungary: 4,6 milliárd, 360 új munkahely

2016. november 4., péntek 07:00

Budapest, 2016. november 4. - Az IT Services Hungary (ITSH) Kft. három vidéki telephelyén, Szegeden, Debrecenben és Pécsen 4,6 milliárd forintos beruházással 360 új munkahelyet hoz létre - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

A tárcavezető kiemelte: a kormány 650 millió forintos támogatásban részesíti a beruházást, amelynek révén az infokommunikációs vállalat még több céget tud majd kiszolgálni.

 

Szijjártó Péter kifejtette: az ITSH a Deutsche Telekom-csoport tagja, a Deutsche Telekom pedig a világ egyik legnagyobb telekommunikációs vállalata, élen jár a digitalizációban, és az átállásban arra az új ipari korszakra, amely meghatározza a világgazdaság jövőjét. Az ITSH a magyarországi szolgáltató központok közül a legnagyobb, négy városban 4400 embernek ad munkát - közölte.

 

A miniszter hangsúlyozta: a világgazdaság és az ipar új korszak előtt áll, és most dől el, kik lesznek ennek a győztesei. Versenyeznek egymással a cégek és az országok is, és az országok sikere azon múlik, hogy képesek-e stratégiai szövetségeket, együttműködéseket létrehozni azokkal a vállalatokkal, amelyek a zászlóshajói az átállásnak az új korszakra - magyarázta.

hirdetés

 

Mint mondta, Magyarország beszállt ebbe a versenybe, és újabb siker számára, hogy az ITSH úgy döntött, bővíti itt működő szolgáltató központjai kapacitását.

 

Szijjártó Péter kiemelte a szolgáltató központok jelentőségét, hiszen - mondta - az országban működő 90 szolgáltató központ összesen 40 ezer magyar embernek ad munkát, élen jár a fiatal munkavállalók Magyarországon tartásában. Hozzátette, az autóipari beruházásokat közvetlenül a szolgáltató központok beruházásai követik az idén is.

 

Chris Wilson, az ITSH ügyvezető igazgatója hangsúlyozta az oktatási rendszer jelentőségét, mint mondta, a diákokkal meg kell ismertetni a legújabb technológiákat, ezért is működnek együtt több oktatási intézménnyel. Emellett fontos a kooperáció a helyi önkormányzatokkal is - tette hozzá. Az ITSH már tíz éve működik Magyarországon. A cég és a kormány tavaly stratégiai együttműködési megállapodást kötött - emlékeztetett.

 

Őri László, Pécs alpolgármestere arról beszélt, hogy Pécs az a magyar város, amely a legnagyobb visszaesést könyvelte el a rendszerváltás után egyes iparágak leépülése, a bányák bezárása miatt. Ezért a városvezetés azt a célt tűzte ki, hogy belátható időn belül elérik a teljes foglalkoztatottságot, és így minden döntésüket a gazdaságfejlesztésnek és a munkahelyteremtésnek rendelik alá - mutatott rá.

 

Az alpolgármester elmondta: Pécs kiemelten megbecsüli az együttműködést az ITSH-val, amely több mint 500 pécsi fiatalnak ad munkát. A fejlesztéssel most megteremtik a lehetőségét annak, hogy további képzett fiatalok dolgozhassanak magyar városokban, építhessék fel itt a jövőjüket - vélekedett.

 

Az IT Services Hungary Kft. Magyarország legnagyobb infokommunikációs munkáltatója. A német Deutsche Telekom-csoport tulajdonában lévő, Magyarország négy városában - Budapesten, Debrecenben Szegeden és Pécsett - jelenlévő cég a magyar ICT-szektor egyik legdinamikusabban növekvő vállalkozása.

 

A nyilvános adatbázis szerint a vállalat nettó árbevétele tavaly 50,08 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbi 44,57 milliárd forintról, adózott eredménye pedig a 2014-ben elért mintegy 867 millió forintról 2,26 milliárd forintra emelkedett egy év alatt.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. január 9. - Egy figyelemfelhívó akció arra próbál rávilágítani, milyen könnyű megfagyni a hátrányos helyzetű kistelepüléseken az időseknek, ha valaki nem segít felvágni a tűzifát.

lavina1-400-1416478197.jpgBudapest-Baranya, 2014. november 21. - Több mint tizenháromezer nehéz sorsú emberen segített idén a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Élelmiszerlavina programja. A résztvevő 37 önkormányzat és civil szervezet földjein összesen csaknem 170 tonna egészséges élelmiszernövényt termesztettek több mint ezer ember aktív bevonásával.

Budapest, 2016. szeptember 19. - Országszerte 46 város csaknem 200 helyszínén több mint kétezer programmal várja az érdeklődőket szeptember 30-án a Kutatók Éjszakája, amelynek célja, hogy kedvet adjon a fiataloknak a tudományos életpályához, és életszerűbbé tegye a kutatókról kialakult, gyakran előítéleteken alapuló képet.