Gesztenyemasszák meglepő összetevőkkel

2013. december 9., hétfő 12:00

Két gesztenyemassza-gyártó tizennégy termékének azonnali visszahívását rendelte el a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága (KÜI), miután a laboratóriumi vizsgálatok megállapították, hogy tizenegy tétel rizslisztet, három pedig burgonyát tartalmaz - tájékoztatta az OBJEKTÍV Hírügynökséget a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

A KÜI szakemberei a kereskedelemben kapható, fagyasztott gesztenyemasszákat célzó ellenőrzéseket tartottak az elmúlt hetekben, majd a laboratóriumi vizsgálatok alapján több gyártó üzemét is vizsgálat alá vonták. A kifogásolt 14 tétel miatt az érintett gyártókat valamennyi forgalomban lévő termékük visszahívására kötelezték.

hirdetés

 

A nem megfelelő termékek száma eléri a több tízezer darabot, értékük pedig milliós nagyságrendű. A várható bírság pontos összegét a vizsgálat lezárása után állapítják majd meg.

 

Forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

Kapcsolódó cikkek

benzin-nagy-1388420795.jpgEmeli bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát csütörtökön a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változik - értesült piaci forrásokból hétfőn az MTI.

Budapest, 2016. január 27. - A magyarok többsége szerint már 30 éves kor előtt el kellene kezdeni takarékoskodni a nyugdíjra. 41 százalék úgy érzi, nagyon nehezen élne meg pusztán az állami nyugdíjból, 31 százalék szerint pedig a nyugdíja semmire sem lesz elég. Mindössze 23 százalék bízik ugyanolyan vagy jobb életszínvonalban, mint amiben most része van - állapította meg a K&H Biztosító friss felmérése. A kutatásból kiderült, hogy a magyarok szerint havi 10 és 20 ezer forint közötti összeget kell félretenni nyugdíj-kiegészítésként, a válaszadók többsége pedig azt tervezi, hogy a nyugdíj mellett is dolgozik majd.

Budapest, 2013. november 12. - Tíz év alatt csaknem másfélszeresére nőtt a 13 magyarországi nemzetiség összlétszáma, 440 ezerről 640 ezerre - ismertette a népszámlálási adatokat Tóth Ágnes kutató az Akadémia Kisebbségkutató Intézetében tartott előadásán kedden Budapesten.