Figyelmesség, wifi, kávé - gumicsere női szemmel

2016. november 12., szombat 09:00

gumicsere-noi-szemmel400-1478937081.jpg

Budapest, 2016. november 12. - A nők 64%-a rendszeresen vezet autót, és ma már minden második hölgy maga intézi téli-nyári autógumi-cseréjét. Bár sokakban az a meggyőződés él, hogy műhelybe járni férfi feladat, a tény az, hogy a nők egyre bátrabban szervizeltetnek.

Mindez kiderül a Gumi-Profi friss felmérésből, amelyben a nők szervizbe járásának hajlandóságát kutatták. Az eredmények jól mutatják az egyre tudatosabb hozzáállást, és fény derült arra is, mi kell a nőnek - gumicsere közben.

 

Földrajzi elhelyezkedés tekintetében nem mutatkozik különbség a téli-nyári gumicsere feladatában: a Budapesten élő nők 51%-a intézi magának a szervizelést, de az ország más területén is minden második hölgy bátran megoldja ezt az alapból férfiaknak ítélt teendőt. A nőbarát szerviz hírében álló Gumi-Profi az Omnibusz segítségével 628 nő bevonásával kutatta, hogyan is állnak jelenleg a hölgyek autójuk karbantartásához. Az eredmények szerint igenis szívesen intézik maguk az ezzel kapcsolatos feladatokat, viszont egészen más prioritási lista alapján döntenek.

hirdetés

 

KOR ÉS GUMICSERE

 

A felgyorsuló és emancipálódó világba született nők minden jel szerint szívesebben intézkednek saját maguk, mint idősebb társaik. A felmérés adatai szerint ugyanis a fiatalabb nők 71,9%-a intézi maga a gumicserét, míg a 36-55 év közöttieknek már „csak” 63%-a, így tehát a hajlandóság nem a korral együtt járó tapasztalat és bátorság függvénye. Viszont a ritkán (maximum hetente egyszer) vezetők között alig akad olyan, aki magának intézné a cserét.

 

CSALÁDI ÁLLAPOT ÉS SZERVIZELÉS

 

Számottevő különbséget láthatunk a szervizhasználati szokásokat illetően, ha a családi állapotot is figyelembe vesszük. A párkapcsolatban élő nők kevesebb mint fele, nem vagy csak ritkán intézkedik, míg az egyedülálló nők 86,3%-a viszi maga autóját megjavíttatni. Természetesen utóbbiak akár kénytelenek is kezükben tartani a dolgot, az mindenesetre meglepő, hogy a gyermeküket egyedül nevelő nők kisebb százalékban igénylik, hogy baba-mama sarok álljon rendelkezésre, mint a családban élők.

 

szervizelesi-hajlandosag-1478937192.jpg

 

VALAMI PLUSZ

 

És, hogy mire vágynak igazán a hölgyek? A kutatás súlyozott átlageredményei szerint a nők 54%-a elsősorban megbízhatóság és ajánlás alapján választ szervizt, 42%-uk pedig a szakszerű tájékoztatást is elvárja. Hogy komolyan vegyék és udvariasan szolgálják ki, azt minden harmadik hölgy igényli, és meglepő, de a gyorsaság egyáltalán nem befolyásolja választásukat.

 

„Plusz szolgáltatások tekintetében a kávé (46%), a hozom-viszem (28%) és a wifi lehetősége (26%) magasan vezeti a listát, de a hölgyek számára fontos tényező a kényelem és a tisztaság is” - árulta el Buzás István, a nőbarát szerviz ügyvezetője.

 

szervizvalasztast-befolyasolo-tenyezok630-1478937258.jpg

 

Ami pedig az egyéb extrákat illeti, a nők 20%-ának szerviz melletti voksát befolyásolná, ha félmeztelen, jótestű szerelőfiúk cserélnék gumiját. Emellett többekben felmerült a kutyabarát-, valamint a chippendale show-val egybekötött szerviz ötlete is.

 

Forrás: SchisCom

Kapcsolódó cikkek

zolduzlet400-1396412427.jpgBudapest, 2014. április 2. - Sikeres tavalyi mintaprojektjét követően 2014-ben is meghirdeti a Zöldüzlet Programot a SURVIVE ENVIRO Környezetmenedzsment Tanácsadó Nonprofit Kft.

Budapest, 2013. augusztus 26. - A pedagógus-életpálya rendszere és a béremelés már az idei tanévkezdéskor kiterjed majd a köznevelési intézményekben pedagógus munkakörben foglalkoztatott valamennyi munkavállalóra - emelte ki az emberi erőforrások minisztere a köznevelési törvény módosítását ismertetve hétfőn a parlamentben.

Budapest, 2015. január 10. - Magyarországon tavaly 6 százalékkal, 246 ezer forintra nőttek a bruttó átlagfizetések 2013-hoz képest. A legnagyobb növekedés a munkaerő-közvetítés és tanácsadás területén volt, de jelentősen emelkedtek a fizetések a vendéglátásban és a kiskereskedelemben is - derült ki a Workania internetes állásportál által működtetett Fizetesek.hu éves felméréséből.