Felújítások miatt vonatok helyett buszok járnak

2014. június 23., hétfő 09:30

Budapest, 2014. június 23. - Pályafelújítás miatt közel három héten át változásokra kell számtani a pécsi, a kaposvári és az esztergomi vasútvonalon. Mától egyes szakaszokon autóbuszok viszik az utasokat - közölte a Mávinform az MTI-vel.

A közlemény szerint Sárbogárd és Dombóvár között július 12-ig pályafelújítást végeznek. Emiatt a vonatok menetrendje módosul, Sárbogárd és Dombóvár között pedig vonatpótló autóbuszokra kell átszállniuk az utasoknak.

hirdetés

 

A Pécs-Fonyód, illetve Tapolca állomást érintő vonatok helyett Dombóvár és Kaposvár között ugyancsak vonatpótló autóbuszok közlekednek, amelyek Dombóvár alsó állomást nem érintik. Ez idő alatt a Somogy és a Rippl-Rónai InterCity vonatok helyett Sárbogárd és Kaposvár között autóbuszokkal lehet utazni.

 

Az esztergomi vonalon Piliscsaba helyett Pilisvörösvárig közlekednek a vonatok. Pilisvörösvár és a budapesti Árpád hídi Volán pályaudvar között vonatpótló buszokkal lehet közlekedni: nyáron csak az E-S jelűek közlekednek, a Z jelűek nem - írta a Mávinform.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

ibolya-viragzik-zalaban-mti-1388942259.jpgAz ország kertésze cikkében azt boncolgatja, hogy milyen következményekkel járhat a növényvilágban, ha továbbra is ilyen enyhe marad a tél. Az orgonabokrok rügyei duzzadnak, a tulipánok hajtásai előbújnak a földből, virágzik a rozmaring is. Bálint Gazda aggódik.

Budapest, 2014. április 1. - 2013-ban minden harmadik internetező számítógépét megfertőzte valamilyen kártevő, tíz százalékuk pedig közvetlen anyagi kárt szenvedett ennek következtében - derült ki a G Data piackutatásából.

dravatour400-1401222566.jpgPécs, 2014. május 27. - Nagyszabású kerékpáros túra-versenyt rendeznek június 12-től 15-ig a horvát-magyar határ menti régiókban, öt városban helyszíni kísérő rendezvényekkel színesítve. A rendezvény üzenete a kerékpáros turizmus népszerűsítése az érintett régiókban és a biztonságos kerékpározás hangsúlyozása.