Fegyházbüntetést kért az ügyészség Szita Bence gyilkosaira

2013. április 3., szerda 17:31

 Kaposvár, 2013. április 3., szerda  - Fegyházbüntetést indítványozott a 11 éves Szita Bence megölésével vádolt három emberre a Somogy Megyei Főügyészség.

Horváth Szilárd megyei főügyész szerdán, az ügyészség kaposvári sajtótájékoztatóján közölte: ritka a magyar kriminológiában, hogy - mint ebben az ügyben - az emberölés négy minősített körülmény fennáll: előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel és 14. életévét be nem töltött személy ellen követték el.
A 11 éves felsőmocsoládi kisfiú eltűnését 2012. október 30-án jelentették be. Holttestére november 3-án találtak rá, a felbujtó, a gyerek nevelőapjának volt élettársa, P. Erika vallomása alapján. Az ügyészség a nő mellett két férfit vádol a gyilkossággal. Ketten beismerték tettüket, de az elsőrendű vádlott tagad.
A gyermeket brutálisan bántalmazták, majd a még élő kisfiút gödörbe tették és betemették.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. március 22. - Huszonkilenc kukorica hibrid vesz részt idén a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, valamint a Gabonatermesztők Országos Szövetségének posztregisztrációs fajtakísérletében.

traffipax1-1372866188.jpg

A közeljövőben 365 - sebességellenőrzésre is alkalmas - fix telepítésű Komplex Közlekedési Ellenőrző Pontot (KKEP) állítanak fel, valamint további 160 mobil eszközt is üzembe helyeznek országszerte. Az erről szóló hírt az Országos Rendőr-főkapitányság szerdán erősítette meg az MTI-nek.

Komló-Pécs, 2016. december 4. - Biológiailag lebomló műanyagok ipari felhasználhatóságát célzó - mintegy 780 millió forintos, hatvan százalékban uniós forrásból finanszírozott - kutatás-fejlesztési projektet indított a komlói Rák Antenna Gyártó Kft. vezette konzorcium - közölte a vállalat az MTI-vel.