Ezután is kánikula - hosszított hőségriasztás

2015. augusztus 7., péntek 06:55

Budapest, 2015. augusztus 7. - Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban folytatódik a kánikula, tovább erősödik a felmelegedés. A napi középhőmérséklet a 27 fokot is meghaladhatja. Ezért az országos tisztifőorvos - figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását - a korábban kiadott másodfokú hőségriasztást harmadfokúra, „hőségriadó” szintre emeli, ezzel együtt augusztus 11-én, kedden éjfélig meghosszabbítja.

Mától tovább fokozódik a hőség, először az északnyugati megyékben, később pedig már máshol is elérheti, és tartósan meghaladhatja a 27 Celsius-fokot a napi átlaghőmérséklet.

hirdetés

 

Összességében az elkövetkező napokban az ország nagy területén száraz idő ígérkezik. Frissítő, helyi záporok, zivatarok még pénteken, majd a jövő hét közepétől várhatók. Tartós lehűlés jelei egyelőre nem látszanak.

 

Az időjárás-előrejelzés alapján valószínű a hőségriadó meghosszabbítása, melyről az országos tisztifőorvos várhatóan 2015. augusztus 11-én, kedden dönt.

 

Forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

Kapcsolódó cikkek

download-1372708789.jpg

Magyarország "ipari méretű lenyúlásával" vádolta meg a kormányfőt az Együtt-PM választási szövetség vezetője a szervezet hétfői, a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt tartott demonstrációján.

dohany400-1373889323.jpg

Hiába keresik a dohányárut a magyarul egyáltalán nem értő turisták. Ha meg is találják új "lelőhelyeit", sokan másnak hiszik...

 

 

akac-1394600528.jpgBudapest-Brüsszel, 2014. március 11. - Levelet írt Janez Potocnik környezetvédelmi biztosnak Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, hogy az akácméz alapjául szolgáló fehér akác ne kerülhessen rá arra a listára, amely a behurcolt, nem őshonos, visszaszorítandó állat- és növényfajokat tartalmazza.