A Praktiker nem vonul ki Magyarországról

2013. július 11., csütörtök 16:43

A németországi Praktiker AG rövidesen kezdeményezni fogja a felszámolási kérelem megindítását, ez azonban nem érinti a barkácsáruházlánc magyarországi érdekeltségét, a cég továbbra is működteti áruházait Magyarországon - közölte a cég csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a Baumarkt Max Bahr GmbH & Co. KG, a Baumarkt Max Bahr Warenhandels GmbH és a Max Bahr értékesítési láncolathoz tartozó áruházak, valamint a Baumarkt Praktiker International GmbH működési körébe tartozó külföldi üzletág nem érintett az ügyben. Utóbbi cég 100 százalékban tulajdonosa a Praktiker Építési- és Barkácspiacok Magyarország Kft.-nek, amelyet így nem érint a felszámolás.
   

hirdetés

A Praktiker Magyarország Kft. "abban a helyzetben van, hogy a magyarországi vállalat működését biztosítsa, a munkahelyeket megőrizze és a szerződéses kötelezettségeinek eleget tegyen" - olvasható a társaság közleményében.
   

A német barkácsáruházlánc szerda este Hamburgban közölte, hogy eladósodott és fizetésképtelenné vált.
   

Korábban szó volt arról, hogy az áruházlánc a hitelezőkkel folytatott tárgyalások eredményeként egy maximum 35 millió eurós pénzügyi injekcióhoz juthat, a tárgyalások azonban eredménytelenül végződtek. Az elnökség most azt vizsgálja, hogy miként indítsa el a csődeljárást.
   

A Praktiker AG hosszú idő óta pénzügyi nehézségekkel küszködött. Több német újság azonban internetes kiadásában csak szerdán számolt be arról, hogy a vállalat pénzügyi helyzete drámaivá vált.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2015. július 13. - A GfK Komplex Fogyasztói Bizalom Indexe 2015 júniusában minimálisan nőtt, ugyanakkor a fogyasztói várakozások javultak az ország gazdasági helyzetének rövidtávú javulásában reménykedők növekvő arányának okán. A tavasz a vásárlási hajlandóság mindössze 1 százalékpontos emelkedését hozta. Márciushoz képest mérséklődött a munkanélküliek számának csökkenésére számítók aránya és tízből hatan további drágulást valószínűsítenek. Jelentősen nőtt a lakásvásárlást jó befektetésnek tartók aránya és a válaszadók 63 százaléka saját bevallása szerint soha nem venne fel hitelt.

Budapest, 2015. június 15. - Tóth Kriszta, az UNICEF Magyarország nagykövete és Azurák Csaba, a Tv2 hírműsorának főszerkesztője, az UNICEF kampányarca közösen tartott gyermekjogokról szóló előadást kisiskolásoknak az Ébresztő-óra keretében. Az edukációs program ezzel az előadással már 5500 gyermeket ért el.

Budapest, 2016. augusztus 26. - Alig néhány munkavállaló számíthat cafeteriára a következő egy év során: a kkv-k közel kétharmada nem tervezi béren kívüli juttatással támogatni dolgozóit - derül ki a K&H kkv bizalmi index adataiból. Az adótörvények változása következtében a vállalkozások már most elkezdték újragondolni cafeteria-rendszerüket: a pénzbeli jutalom máris a harmadik helyre lépett elő a juttatások között, amelyet az étkezési hozzájárulás és a közlekedési költségtérítés előz meg.