Pécs világbajnokságot rendez decemberben

2016. november 1., kedd 07:00

tancospar400-1477920607.jpg

Budapest-Pécs, 2016. november 1. - Pécs ad otthont december 4-én a standardtáncok formációs világbajnokságának. "A magyar táncsport hatalmas sikereként könyvelhető el ez" - mondta a MOB Sajtószolgálatának Kapronczai Balázs, a világverseny szervezőbizottságának elnöke.

A vb-t eredetileg Minszk rendezte volna meg, de a fehéroroszok visszaléptek, Magyarország pedig gyorsan pályázott, és nyert. A sportág történetében így először rendezhet Magyarország a Nemzetközi Táncsport Szövetség (WDSF) által kiírt világbajnokságot.

hirdetés

 

- Korábban számos Európa-bajnokságot, Európa- és világkupát bonyolítottunk le, de világbajnokság még nem volt. Ez hatalmas kihívás, hiszen egy vb-t ideális esetben egy évig szerveznek, idén nekünk pár hét alatt kell megvalósítanunk mindezt - mondta Kapronczai Balázs.

 

A pécsi világbajnokságra mintegy tizenöt ország csapatai érkeznek.

 

Forrás: MTI, képünk illusztráció

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. augusztus 26. - A Rio de Janeiróban szerepelt pécsi olimpikonokat, Kenderesi Tamás bronzérmes úszót, Csonka Zsófia sportlövőt és Szabó Tünde maratonfutót köszöntötte csütörtökön Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester.

Labdasportok élvonalbeli pécsi csapatainak pénteki, szombati és vasárnapi mérkőzéseiről számolunk be röviden.

Pécs, 2014. február 13. - A PMFC befejezi a bajnokságot, s jövőre is az NBI-ben fog indulni - jelentette be a klub többségi tulajdonosa tegnap. Az OTP visszautasítja Matyinak a bejelentéskor tett állításait. Az önkormányzat fenntartja vételi ajánlatát.