Emléknap a pécsi labdarúgás tiszteletére

2016. június 22., szerda 06:05

Pécs, 2016. június 22. - A pécsi önkormányzat országosan is egyedülálló kezdeményezése nyomán minden évben megemlékeznek majd a város futballjának kiváló játékosairól, edzőiről és nagyszerű eredményeiről.

Évfordulónak a Pécsi Dózsa 1970. november 4-én, a Newcastle United fölött aratott zseniális, 2-0-ás győzelmét választották. Minden évben ezen a napon, illetve a november 4-ét követő szombaton köszöntik majd a helyi futball legendáit egy gálaest keretében.

hirdetés

 

A szervezés kezdeti fázisában tart, kezdve a Pécsett valaha az élvonalban játszó összes futballista számbavételével. A tervek között szerepel a pécsi labdarúgással kapcsolatos relikviák gyűjtése, barátságos nosztalgiamérkőzések szervezése, régi meccsek és dokumentumfilmek vetítése, illetve a jubilánsok oklevéllel köszöntése.

 

Ehhez kötődően minden régi adatot, információt is szívesen vesznek a szervezők, amelyeket a [email protected] e-mail címre várnak.

 

Forrás: Pécsi Sport Nonprofit Zrt.

Kapcsolódó cikkek

magyar-horvat-polo1-400-1397617516.jpgPécs, 2014. április 16. - A világbajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott tegnap ötméteresekkel kikapott az olimpiai bajnok horvát csapattól a világliga európai csoportselejtezőjének utolsó fordulójában.

Nívós edzőtovábbképzést és nemzetközi utánpótlás felkészülési tornát bonyolított le a PVSK Férfi Kosárlabda Utánpótlás Szakosztálya szeptember 21-én és 22-én.

Idén nyolc kosárcsapat mérkőzik a Magyar Kupáért február elején. A nyolcas döntőt az új szabályok értelmében semleges helyszínen rendezik. 2014-ben Pécs ad otthont a nagy megmérettetésnek.