Össznépi "habpartira" készül a város

2013. április 8., hétfő 21:26

Április 12-13 között nagyszabású takarítási akciót tartanak Pécsett, azaz gyakorlatilag minden szobrot lemosnak, utcákat tisztítanak, köztereket tesznek rendbe. Az akcióhoz a pécsiek jelentkezését is várják.

Pécs önkormányzata és a BIOKOM Kft. április 12-re, péntekre és április 13-ra, szombatra tavaszi nagytakarítási akciót szervez Pécsett, amelynek során megtisztulnak a pécsi utcák, terek és néhány közkedvelt turistaterület is.
Április 13án 9 órától például habban fog úszni a Hősök terei szoborcsoport, az Ágoston tér Bányász emlékmű, a Rókus sétány, a Mőbius műalkotás, a Felszabadulási emlékmű, a Kőrösi Csoma Sándor utca elején a szökőkútban lévő bronzszobor, a Berek sétány csobogója, a Csontváry-szobor környéke, és a Széchenyi téri Hunyadi-szobor.
A szervezők minden olyan pécsit várnak, akik úgy érzik, hogy van még mit tenni a város tisztaságáért. "Számítunk azokra, akik úgy gondolják, hogy nem elég a tisztaságról csak beszélni, hanem tenni is kell a megvalósulásért. Várjuk a környezetvédelmet szem előtt tartó pécsi cégeket, civil szervezeteket, aktivistákat, "zöld"
egyesületeket, alapítványokat, iskolásokat, valamint a pécsi médiát, akik hisznek a természet értékeiben és szeretetében, a környezetvédelem fontosságában! Egyszóval szeretettel látunk mindenkit, akinek nem mindegy, hogy hogyan, milyen környezetben él, és ezt meg is meri mutatni!" - írják a szervezők.
A találkozót április 12-én (pénteken) 11 órától a pécsi középiskolásokkal az iskolák környékén tartják. Április 13-án
(szombaton) 9 órától a többiekkel 10 órától a helyszíneken, amelyek pontos megnevezését a regisztrációra kerülő e-mailen jelzik vissza, és ki is hirdetik a helyi médiában.
A munkavégzéshez szükséges tisztítószereket a szervezők ingyenesen biztosítanak a helyszíneken, ezért a létszám miatt előzetes regisztráció szükséges a [email protected] címen!

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

nezzunk-egyutt-a-tukorbe400-1407191296.jpgPécs, 2014. augusztus 5. - Megszerettetné az utasokkal a buszsofőröket, sőt még az ellenőröket is egy, az országban egyedülálló kezdeményezés. A pécsi busztársaság szakszervezete interaktív kampányt indít, amelynek célja ezúttal nem a cég vagy a tömegközlekedés népszerűsítése, hanem hogy közelebb hozzák egymáshoz a dolgozóikat és az utasokat.

A  BIOKOM Nonprofit Kft. megrendelése alapján Pécs közigazgatási területén több mint 2000 hektáron, kettő napon át: 2014. május 29-én (csütörtök) és 30-án (péntek) este 18 órától 21 óráig repülőgépes légi-kémiai szúnyoggyérítést végeznek.

tettye-fh-rekonstrukciok-2014-400a-1399038356.jpgPécs, 2014. május 3. - Újabb pályázati forrásokhoz jutott a baranyai megyeszékhely. Idén így 800 millió forinttal többet fordíthatnak a meglévő víziközmű-rendszer felújítására, fejlesztésére. Összesen 1,135 milliárd forintból korszerűsíti a hálózatot és a létesítményeket a Tettye Forrásház. Hamarosan városszerte indulnak a munkálatok.