„Ranga-féle” debütálás az első osztályban

2013. november 17., vasárnap 17:30

rangap-hidegl400-1384705833.jpgÉlete és versenyzői karrierje egyik mérföldkövéhez érkezett el Ranga Péter, mikor leadta nevezését a 47. Mecsek Rallye-ra. A fiatal pécsi pilóta és navigátora, Hideg László ugyanis a hazai pályás futamon debütáltak az Országos Rally Bajnokság első osztályában.

A Ranga Motorsport versenyzői további dicsőséget szereztek a csapatnak. Nagy csatákat követően ugyanis az abszolút értékelésben a 11., a 2-es kategóriában pedig a 6. helyen zárták az ORB idei utolsó, november 8-9-i fordulóját Mitsubishi Lancer Evo IX R4-esükkel. Elsőre nem is rossz…

 

Ranga Péter: Idén arra fektettük a hangsúlyt, hogy a testvérem, Laci megnyerje a Rally Sprint Bajnokságot, ami sikerült is. Emiatt a tavalyi Mikulás Rally óta nem ültem versenyautóban, de a hazai pályás ORB futamra megadatott a lehetőség, hogy én is rajthoz állhassak. Nagyon vártuk a 47. Mecsek Rallyet, s örömünkre szolgált, hogy a Hankook támogatását megkaptuk erre a derbire. Borzasztó kíváncsi voltam az abroncsaikra, s már a teszten pozitív csalódás ért: pontos, jól autózható gumikat kaptunk, s ezekkel vágtunk neki a versenynek is.

hirdetés

 

A pénteki első, Árpád-tetői gyorsaságin óvatosan kezdtünk, ennek ellenére az időnkre nem lehetett panaszunk. A nyárásvölgyi szakaszon már próbáltunk gyorsulni, ám ennek egy forgás lett a vége. Sajnos 45 másodpercünkbe telt, mire be tudtam indítani a Mitsubishit és meg tudtunk fordulni vele a keskeny úton. Az abszolút értékelés 15. helyéről indultunk a másnapi gyorsaságikra, amihez a Hankook kemény abroncsait tettük fel az autóra. Jól döntöttünk, meg voltunk elégedve a teljesítményünkkel, és úgy érzem, az előttünk lévőktől való időkülönbségeink is teljesen reálisak voltak, ahhoz képest mennyi rutinunk van. Az elsődleges célunk nekünk ugyanis az volt, hogy esés nélkül, sikeresen abszolváljuk a Mecsek Rallyet. Az utolsó körben némi izgalmat hozott az eső, hiszen mi is slick gumikkal rajtoltunk el és párszor leestünk az útról, de abszolút 9. időt sikerült így is autózni, amivel feljöttünk az összetett értékelés 11. pozíciójába.

 

Nagy élmény volt számunkra ez a hazai derbi, ahol életem első ORB-s futamát teljesíthettem. Bizakodva várom a Mikulás Rallyt, ahol az elmúlt évekhez hasonlóan szeretnénk ismét teljes erőbedobással támadni!

 

Hideg László: Izgatottan vártam a 47. Mecsek Rallyen való megmérettetést, ahol az ORB mezőnyével szemben mérhettük fel képességeinket. Az utóbbi években Petivel a Sprint Bajnokságban álltunk rajthoz, ami egy „éhes” navigátor számára nem túl nagy kihívás, az itiner pontos visszavetítésén kívül. Az első osztályban viszont a percre pontos munka mellett határozottság és teljes odafigyelés szükségeltetik a jó eredmény elérésének érdekében. Én ezt vártam és ezt is próbáltam nyújtani a pilótámnak! Mindehhez egy jól felkészített autó is a rendelkezésünkre állt a Topp-Cars jóvoltából, valamint a Hankook segítségével egy számunkra teljesen új gumikeveréket is kipróbálhattunk.

 

A változó napszakokban és időjárási körülményekben zajló versenyt az ORB élmezőnyében sikerült befejeznünk, sok éves tapasztalattal rendelkező párosok mögött. Ez a megmérettetés nemcsak egy hatalmas élmény, de jó tapasztalatszerzés is volt, és talán bizonyítani tudtuk a szurkolóknak, a csapatnak, valamint a támogatóknak, hogy a „felső” osztályban is megálljuk a helyünket.

 

Forrás és további információk: www.rangamotorsport.hu

 

ranga-hideg500-1384705960.jpg

Kapcsolódó cikkek

pvsk-b-tf-1383929674.jpgSokat vett ki a két kiélezett kaposvári csata a fiataljainkból, így nem tudtuk B-csoportos győzelmeink számát növelni a sokkal szimpatikusabban és motiváltabban játszó TF ellen - írja tudósításában a november 3-i mérkőzésről a PVSK-PANNONPOWER. A csapat ma este Bonyhádon lép pályára a listavezető ellen.

Győr, 2014. március 8. - A Pécs meglepetésre 5-2-re verte vendégként a címvédő Győrt a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának szombat esti mérkőzésén. A baranyai együttes közel tíz év után nyert ismét bajnoki találkozót Győrben.

Pécs, 2014. május 1. - Kiemelt támogatójuk jóvoltából ismét ketten léphetnek be egy belépővel a férfi kosárbajnokság középszakaszának utolsó mérkőzésére, de várják a döntős női csapatok bérleteseit is. Ajándékokból sem lesz hiány.