Női kosárlabda: győzni a portugálok ellen

2016. november 16., szerda 06:00

Pécs, 2016. november 16. - Stefan Svitek szövetségi kapitány szerint a magyar női kosárlabda-válogatott jelentős lépést tenne a 2017-es csehországi Európa-bajnokságra való kijutás felé, ha szombaton győzne a Portugália elleni selejtezőn Pécsett.

A szakvezető a keddi sajtótájékoztatón közölte: az alacsonyabb játékosokból álló portugál csapattól gyors, atletikus játékra és sok távoli dobásra számít. Kifejtette, a magyar kosarasok sokat játszanak és jó meccsritmusban vannak.

 

Bodnár Péter, a szövetség főtitkára megerősítette, hogy a portugálok, majd a szlovákok legyőzésével a válogatott kivívhatja az Eb-részvételt, amihez nagyban hozzájárulhat a Quigley Alexandriát váltó, szintén amerikai Vandersloot Courtney múlt heti honosítása.

hirdetés

 

"Nagy várakozással tekintek a feladatok elé" - mondta az új irányító, aki elérhető célnak nevezte a kontinensviadalra való kijutást. Fegyverneky Zsófia hozzátette, a szombatig tartó felkészülés alatt megpróbálják minél jobban összekovácsolni a csapatot.

 

Páva Zsolt polgármester az eseményen annak a reményének adott hangot, hogy a szurkolók száma eléri a háromezret a Lauber Dezső Sportcsarnokban, illetve hogy a magyar csapat kiérdemli az Eb-részvételt.

 

A selejtezőket jövő szerdán a szlovákiai Pöstyénben lezáró magyarok jelenleg három győzelemmel és egy vereséggel állnak a négycsapatos csoportban. Az Eb-re a kilenc csoportgyőztes és a hat legjobb második jut ki, a rendező Csehország alanyi jogon vehet részt a jövő júniusi kontinenstornán.

 

A pécsi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a szombaton 20 órakor kezdődő mérkőzésre a jegyárusítás szerdán kezdődik. A felnőtt jegy elővételben 1000, a helyszínen 1500, a diákjegy egységesen 1000 forintba kerül. A belépők mindegyike a lelátóra érvényes, a nézők érkezési sorrendben foglalhatják el helyüket.

 

A meccset az M4 Sport élőben közvetíti.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

10-1354369304.jpgBaranya bizony – Péccsel az élen – kerékpár nagyhatalomnak semmiképp sem nevezhető, ahogy arra a múlt heti Kritikus tömeg megmozdulás is felhívta a figyelmet. Komló azonban szerencsés helyzetben van...

Pécs, 2014. február 26. - Abby Bishop személyében az ausztrál válogatottal 2012-ben olimpiai bronzérmes kosarast igazolt a PEAC-Pécs női csapata.

Pécs, 2014. június 5. - A PVSK és a Pannonpower idén nyáron is gondol a kosárlabda kedvelőire. Várnak minden kosarazni vágyót június 14-ére, a Kossuth téri PVSK - Pannonpower Streetball Fesztiválra.