Az orvos válaszol

Térdhajlat

Kérdés: Tisztelt Doktor Úr! Egy hónapja érzek fájdalmat a jobb térdhajlatomnál, meg van duzzadva, a bal térdhez képest 5 cm-rel vastagabb.Felkerestem az ügyeletes orvost, Ő Aflamin 100mg filmtablettát írt föl. Két hét után a vérnyomásom 170.re fölment, amióta nem szedem ismét normális Igaz, ettől a gyógyszertől elmúlt a fájdalom.. Ezután egy igen ragacsos szürkés színü gyógyszertári krémet kaptam, amit pakolásként használok. a fájdalom és a duzzanat nem szűnik .Már az alsó lábszáramban is érzem a fájdalmat. Előzményként annyit szeretnék elmondani, hogy 2012-ben melldaganattal műtöttek, kiszedték a nyirokcsomókat. Kaptam kemoterápiát és sugárkezelést. A jobb felkarom és jobb mellem ödémás. Lehetséges, hogy a nyirokkeringés elégtelenségéből adódik a lábduzzanat és a fájdalom? Kérem szíves tanácsát. Köszönöm : Valéria

Kedves Valéria!

Köszönöm kérdését! A jobb térdhajlatban érzett fájdalmas duzzanat több okból indokolhat sürgős orvosi beavatkozást. Az egyik probléma a térdizület Baker cystája lehet, mely az izület hajlító felszíne felé jelentkező, folyadékot tartalmazó sérvesedése, mely be is gyulladhat. Másik okként egy itt lefutó visszérnek a gyulladása merülhet fel. A differenciáldiagnosztika elvégzése a fizikális vizsgálat után nagyon fontos, a térdizületről ultrahang kell hogy készüljön, melynek során esetlegesen az alsó végtag visszereinek állapotát is meg lehetne tekinteni. A therápia, a megkezdett Aflminon kívül a hűtés, ha visszérgyulladás igazolódik, akkor Detralex 2x3 tabletta, Lioton gél használata javasolt. A Baker cysta végleges megoldása orthopédus által történik (operáció). Gyors gyógyulást kívánok: Testreszabó

Kapcsolódó cikkek

Kérdező neve: Fülfájós

Kérdés: Kedves András! Nagyon fáj a jobb fülemnél a hallójáratom. Egyik ismerősöm azt javasolta, alaposan tisztítsam ki svédcseppes fülpiszkálóval. Én meg azt hallottam, hogy nem jó ötlet piszkálni az ember fülét. Önnek mi a véleménye?
 

Kérdező neve: Magdi

Kérdés: Férjem 80 éves és a napokban agysorvadást állapítottak meg nála. Szemmel láthatóan is rosszabbul van, feledékeny, magába zárkózó. Mi várható a jövőre nézve? Van e gyógymód, amely ezen segít? Köszönöm válaszát!
 

Kérdező neve: Pöttyös

Kérdés: Kedves Doktor Úr! Időről időre tele lesz a bőröm viszkető vörös kiütésekkel, amelyek egy idő után eltűnnek. Voltam már több allergiavizsgálaton is, de nem jönnek rá, mitől lehet. Ön mit tenne a helyemben?