Az orvos válaszol

Melldaganat

Kérdező neve: Cseresznye

Kérdés: Tisztelt Doktor Úr! Édesanyám petefészek rákban halt meg, engem 17 évvel ezelőtt műtöttek mell daganattal. Kemoterápiás kezelést is kaptam, azóta tünetmentes vagyok, gyógyult. Gondolkodom azon a műtéti eljáráson amellyel eltávolítják a méhemet és a petefészkemet. Szeretném kikérni a véleményét. Köszönettel!
 

Kedves Cseresznye!

A kérdés azért nehéz, vagyis felelni rá, mert nem tudom a családi állapotát, vannak-e gyermekei? Számomra ez azért fontos, mert ha vannak, és nem tervez már több utódot, akkor célszerűnek tartanám az operációt, mivel ezen daganatok oestrogen érzékenyek, s ezért gyakorta felajánlják a gondozó onkológusok ezt a biztonsági beavatkozást, mely által nagyobb százalékban van esély a teljes gyógyulásra.

Üdv: Testreszabó

Kapcsolódó cikkek

Kérdező neve: Ibolya

Kérdés: Támogatja e még az állam minden magyar polgárnak a két heti gyógykúrákat a különböző gyógyfürdőkben?
 

Kérdező neve: Pali

Kérdés: Kedves doktor úr! mi a véleménye a mebucain ínygyulladáscsökkentő hatásáról? Lehetséges ez vagy csak véletlenül múlt el nekem, amikor egy felet rászorítottam az ínyemre?
 

Kérdező neve: Zsuzsanna

Kérdés: Kedves Testreszabó! Szeretném véleményét megtudni a termográfiai mérésről. Többször kerestek már meg levélben és telefonon, hogy ingyen lehet részt venni egy ilyen mérésen. Érdemes elmenni?Köszönöm válaszát.