Kislányom alacsony-e?

2015. szeptember 4., péntek 09:05

Tisztelt Dr Úr! 3 gyermekem van. A kisebbik lányom 6 éves lesz december 26.-án. Az lenne a kérdésem hogy ön szerint alacsony e nagyon és a súlya rendben van e a magasságához. 104cm és 14 kg. Születésekor 3300g és 48cm volt. 39 hétre szültem. A férjem 171cm és 60kg Én 162cm és 51kg vagyok. A fiam 5 évesen 107cm volt és 17,4kg a nagyobbik lányom pedig107cm és 17,9kg volt. A háziorvosunk azt mondta ne aggodjak a védőnő ugyan ezt mondja, de szeretném megkérdezni önt is h mi a véleménye. Válaszát előre is nagyon köszönöm. 

Üdvözlöm! hat évesen a leányoknak minimum 16 kg-t, illetve 107 cm-t kell mutatni. Ezzel a tornasorban 97an állnának előtte és ketten mögötte. Pontosabb vélemény a különböző időpontokban felvett adatok együttes értékeléséből alkítható ki.

Kapcsolódó cikkek

Tisztelt Dr ur! Kislanyom 3honapos es a problemank az hogy nem kakal meg mindig magatol. Amiota a korhazbol hazajottunk 3napon szelcsovel segitettem neki es azota is avval segitem a kakilasat. Egyebkent azzal szepen kakal allaga es szine is rendben van. Espumisan cseppet adok neki. A kerdesem az lenne h mi lehet az oka annak h nem jon a kaki magatol es hogy esetleg lwhetseges e az h hozzaszokott a szelcsohoz? Mi tegyek ennek erdekeben? Valaszat koszonom 

Kedves Doktor úr az én kisfiam 1 éves és 8 foga van.A napokba azt vettem észre hogy a fogai körül az inye meg van duzzadval es nagyon piros,igen érzékeny is neki mert ha picit hozzáüt valamit vagy keményebb az étel kivérzik neki.Sokat sír és nem akar,nem mer enni.Most pedig még a nyelvén is megjelent egy nagy piros hólyag is.Vajon mi lehet ez?Köszönöm a lehetőséget . 

Tisztelt Dr. Úr! 15 hós gyermekem nekiszaladt az épp nyíló ajtónak. Beütötte a fejét, rögtön felsírt, úgy 10-15 perc után sikerült megnyugtatni Fején lett egy púp illetve egy kis kék folt körülötte. Feleségem a nagy ijedségben el akarta vinni orvoshoz, de lebeszéltem róla. A gyerek 20 perc múlva már nevetve szaladgált. Nem volt zavart, nem hányt utána. Mi a vélemény, mikor szükséges az orvosi vizsgálat hasonló esetben? Köszönöm válaszát!