Csodadoki-rajzokkal pályázhatnak a gyerekek

2016. december 5., hétfő 07:05

dokirajz400-1480847989.jpg

Budapest, 2016. december 5. - A HáziPatika.com támogatásával meghirdetett Csodadoki rajzpályázat idén először hívja az 5-12 éves korosztályba tartozó gyermekeket, hogy rajzolják meg kedvenc doktor nénijükkel, doktor bácsijukkal kapcsolatos legkedvesebb történeteiket.

- A nevezéseket 2017. február 2-ig befogadó, a csodadoki.hu címen megtalálható pályázat kitűnő alkalom arra is, hogy a gyermekek őszinte köszönetét bemutató alkotások mellett kiváló hazai gyermekorvosaink áldozatos munkájára, elhivatottságára felhívjuk a figyelmet - fogalmazott Morva Gábor, a pályázati program vezetője.

 

Az október 24-én elindított verseny szervezői ezért arra kérik a nevezést beküldőket, hogy mielőtt alkotásukat a pályázati felhívás szerint postára adják, szüleik segítségével készítsenek egy közös fotót szeretett orvosukkal, hogy a pályázati oldalakra a rajz mellett a közös öröm pillanatát megörökítő kép is felkerülhessen.

hirdetés

 

A pályázat zsűrijében idén olyan kiválóságok vállaltak szerepet, akik mindennapjaikat - választott hivatásuknál fogva - folyamatosan a gyerekek között töltik: Kárász Eszter színész, előadóművész, bohócdoktor, az Eszter-lánc Zenekar vezetője, Dr. Benyó Gábor onkológus, a Tábitha Gyermekhospice Ház orvosigazgatója, Dr. Dolowschiák Annamária, házi gyermekorvos, Dr. Hauser Péter onkológus, a Semmelweis Egyetem, II. sz. Gyermekklinika főorvosa,  Ramháb Mária megyei könyvtárigazgató, a Kecskeméti Katona József Könyvtár vezetője, Dr. Pászthy Bea gyermek- és ifjúsági pszichiáter, a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekklinika főorvosa, Vadász Ervin, a Bátor Tábor ügyvezető igazgatója, Dr. Kovács Zsuzsanna, házi gyermekorvos, Szalay József, a Rajztanárok Országos Egyesületének elnöke, valamint Kulcsár Hajnal, a HáziPatika.com főszerkesztője.

 

Bár a pályázati felhívás nem írja elő, a nevezést beküldő gyermekek gyakran mesélnek szeretett orvosaikról, kötődésükről. A kedves, olykor megható történetek igazi gyöngyszemek, amelyeket a zsűri a pályamunkák értékelése során örömmel olvas. S hogy e kis történetek írói se maradjanak elismerés nélkül, a zsűri a legszebbeket, a legkifejezőbbeket külön is díjazni fogja.

 

A pályázat pontos feltételeiről a pályázat weboldalán www.csodadoki.hu, illetve Facebook oldalán www.facebook.com/csodadoki lehet tájékozódni.

 

Forrás: CsodaDoki, képünk illusztráció

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2015. február 13. - Egyre több hazai kistelepülésen válik helyben elérhetővé a méhnyakszűrés. Az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala 2013-ban indította el azt a programot, amelynek célja, hogy a védőnők bevonásával minél többen vegyenek részt az ingyenes szűrővizsgálaton. A kiemelt projekt forrását részben a magyar kormány, részben az Európai Unió biztosítja. Februártól újabb 154 védőnő kapcsolódik be a programba, így országosan már 344 védőnőnél érhető el a szolgáltatás. Az ÁNTSZ a napokban 32 ezer levelet küldött ki, amelyben vizsgálatra hívják az arra jogosult nőket.

ver1-1385096133.jpgBiztosan nem kell sokat magyarázni, miért is érdemes időközönként véradásra járni. Azonban egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint azon túl, hogy ezzel akár életeket is menthetünk, még az egészségünket is óvjuk. Hogy pontosan miért, arról prof. Blaskó György, a Trombózisközpont véralvadási specialistája beszélt.

Budapest, 2016. február 4. - Egy frissen megjelent tudományos cikk szerzői a csökkentett deutériumtartalmú vizet alacsony költségű, ugyanakkor kiemelkedő hatékonyságú új terápiás eszközként ajánlják.