Megújul a pécsi mentőállomás

2013. július 8., hétfő 22:12

mentoallomas1-1024x723-1373314765.jpg

Új mentőállomások létrehozásáról, illetve régiek felújításáról szóló országos fejlesztési programról számoltak be hétfőn a pécsi mentőállomáson, a Tüzér utcában.

A program keretein belül országosan 11 milliárd forintból fejlesztik a sürgősségi betegellátást. Baranyában három mentőállomás épül fel: Sásdon, Szentlőrincen és Pécsváradon. Az új állomásokat 2-2 új mentőautó segíti majd.

hirdetés

 

A pécsi mentőállomás pedig megújul, számolt be róla hétfői sajtótájékoztatóján Buda Péter, a Dél-dunántúli Regionális Mentőszervezet orvosigazgatója.

 

A felújítás magába foglalja az elavult nyílászárók cseréjét (a kapurendszer modernizálásával akár értékes perceket is nyerhetnek a mentősök - emelte ki Buda Péter), a hőszigetelés korszerűsítését, alternatív energiaforrások használatát - mint a napelem -, a garázsok bővítését (bennük mosdó- és fertőtlenítő helyiségek kialakítását), új orvosi eszközök beszerzését, plusz szimulációs laborok létrehozását, melyben számítógépes, élethű babákon gyakorolhatnak a szakemberek.

Pécsett a régi kis mentőállomáson, a Magyar Lajos utcában létesül ilyen továbbképző központ.

 

A tervezett fejlesztések várhatóan 2014. augusztus végéig zajlanak le.

Kapcsolódó cikkek

2013. december 23-án, hétfőn 18 órától 2014. január 2-án, csütörtökön reggel 8 óráig díjmentes lesz a közterületi parkolás Pécs minden parkolási díjzónájában (közterületeken a BIOKOM Nonprofit Kft. által üzemeltetett parkolók esetében).

A pécsi polgárok szavazatai alapján dr. Meskó Sarolta tüdőgyógyász főorvosnak ítélte oda tizenegyedik alkalommal a Tüke-díjat a Tüke Alapítvány kuratóriuma. A kitüntetést tragikus hirtelenséggel bekövetkező halála miatt férje, dr. Lénárd László vette át - számol be a PécsMa.hu hírportál.

villanyi-telibagoly400-termeszetvedelem-hu-1407924628.jpgSzekszárd-Pécs-Kaposvár, 2014. augusztus 14. - Egyes növényfajok, a löszgyepek cserjésedése, vízhiány és a mezőgazdaságban használt vegyszerek is veszélyeztethetik a Duna-Dráva Nemzeti Park (DDNP) fajmegőrzési programjában szereplő, fokozottan védett növény- és állatfajokat. A nemzeti park többféle beavatkozással igyekszik megvédeni öt faj élőhelyét.