Rászoruló iskolásoknak gyűjtenek

2016. augusztus 21., vasárnap 07:00

suni-alle-20160819-400-1471724585.jpg

Budapest, 2016. augusztus 21. - Az iskolások ceruzatartó sünijének 4 méteres óriásváltozatával költözött be pénteken az Ökumenikus Segélyszervezet két hétre az egyik budapesti bevásárlóközpontba, hogy így hívja fel a figyelmet az Iskolakezdés együtt! akciójára.

A program célja, hogy a vakáció utolsó napjaiban a bevásárlóközpontokat megrohamozó szülők közül minél többen csatlakozzanak az összefogáshoz, azokra is gondolva, akiknek önerőből esélyük sincs beszerezni mindent gyermekeiknek.

 

Az E.ON és a  Hello Wood által készített installáció adománypontként fog működni: mindenki, aki a helyszínen csatlakozik, magával vihet emlékbe egyet a süni tüskéibe rejtett 1000 egyedi ceruzából. Az adománygyűjtő akciót elindító sajtótájékoztatón a Segélyszervezet és az akció stratégiai partnere, az E.ON Hungária munkatársai, valamint önkéntesek - köztük Wolf Kati énekesnő, a kampány arca és Székely Bulcsú olimpiai bajnok vízilabdázó segítettek a süni ceruzákkal való feltöltésében.

hirdetés

 

Hogyan lehet csatlakozni?

 

A pénteki sajtótájékoztatón Gáncs Kristóf, a segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta: a következő két hétben, minden helyszínen regisztráló adományozónak a Segélyszervezet elküldi a www.segelyszervezet.hu/iskolakezdes adományozási felület linkjét. Ezen az oldalon egy bankkártya segítségével gyorsan és biztonságosan lehet támogatni a segélyakciót, melynek célkitűzése, hogy tanévkezdésig 1000 rászoruló gyermeket támogasson fejenként 10 ezer forint értékű, személyre szabott iskolakezdő csomaggal.

 

Az átláthatóságra nagy hangsúlyt fektető segélyszervezet a megadott e-mailcímekre az akció lezárultával beszámolót küld minden adományozónak arról, hogyan értek célba a támogatások. Azok, akiknek nincs lehetősége a weben segíteni, hívásonként/sms-enként 250 forinttal támogathatják az akciót a 1353-as adományvonalon is.

 

suni-alle-20160819-600-1471724462.jpg

 

A nagyszabású akció immár ötödik éve a Segélyszervezet stratégiai partnerével az E.ON Hungária vállalattal közösen indul. A vállalat Marketing Kommunikációs osztályának vezetője, Károlyi Zsuzsanna a sajtótájékoztatón kiemelte: minden gyereknek és szülőnek van egy álma, az iskola kezdete nem csak rohangálást, beszerzést és gondokat jelent, hanem azon álmok megvalósulásának kezdetét, melyet a gyerekek szeretnének majd elérni mindannyiunk örömére. Néhány szép füzet, egy tolltartó, egy iskolatáska - nem kell sok ahhoz, hogy egyformán gondtalan mosollyal induljanak a gyerekek az iskolába.

 

Amikor tanszereket adunk, azok nem csak hasznos iskolai hozzávalók. Érzéseket is adunk: örömet, megerősítést, a siker energiáját, lendületet. Ezzel a kezdeményezéssel minden évben a jövőbe fektetünk: egy picit színesebb lesz a világ, egy kicsit még jobb lesz a jövő. Idén először 5000 munkatársunkat is bevonjuk a programba, saját gyűjtőpontokat is létrehozunk, ahol E.ON-os önkéntesek segítik a közös cél megvalósítását.

 

Wolf Kati, aki kezdetektől, 2011-től segíti az Iskolakezdés együtt! segélyakciót elmondta, gyakorló szülőként jól ismeri azt a helyzetet, mikor az utolsó napokban az ember még rohan a legközelebbi bevásárlóközpontba a hiányzó tanszerekért. Most mégis arra kér mindenkit, hogy ebben a rohanásban egy percre megállva vegye észre azokat is, akiknek ilyenkor nincs lehetőségük arra, hogy minden szükséges tanszert megvegyenek gyermekeiknek. Az adományozásba a nagyobb gyerekeket is érdemes már bevonni, hogy egy közös jótettel induljon a tanév.

 

Forrás: E.ON, Ökumenikus Segélyszervezet

Kapcsolódó cikkek

Augusztus 7-ére, szerdára virradóra megdőlt a napi legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord, Pécs-Árpádtetőn hajnalban 23,8 Celsius-fokot mértek. Napközben pedig új fővárosi és az országos napi maximumhőmérsékleti csúcsot jegyezhettek fel a meteorológusok.

Budapest, 2016. július 18. - Főleg a 30-as éveikben járók tervezik, hogy biztosan vagy nagy valószínűséggel ingatlant vásárolnak a következő három évben, ebben a korosztályban 22 százalék a potenciális vásárlást komolyan fontolgatók aránya - derül ki a K&H biztos jövő indexéből, amely a 30-59 éves korosztály lakásvásárlási terveit vizsgálta.

Budapest, 2015. február 19. - A magyar munkavállalók számára már 2014-ben is a fizetés volt a legfontosabb a Randstad adatai szerint, de a nemzetközi trendek alapján 2015-ben ez még dominánsabbá válhat az állásajánlatok közötti választásnál. Veszélybe kerülhet azonban az autóipar vezető helye a legvonzóbb szektorok toplistáján.