Megrendezték a standardtáncok formációs vb-jét

2016. december 5., hétfő 07:00

tanc02-braunschweiger400-1480916872.jpg

Pécs, 2016. december 5. - Megrendezték a standardtáncok formációs világbajnokságát vasárnap a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban. A sporttörténelmi eseményen kilenc ország tizenhárom legkiválóbb felnőtt csapata mérte össze tánctudását.

A vb-t eredetileg Minszk rendezte volna meg, de a fehéroroszok visszaléptek, Magyarország pedig gyorsan pályázott, és nyert. A sportág történetében így először rendezhetett Magyarország a Nemzetközi Táncsport Szövetség (WDSF) által kiírt világbajnokságot.

hirdetés

 

A versenytánc vb-k legrangosabb eseményének számító megmérettetésen Csehország, Oroszország és Németország két-két csapata, illetve Fehéroroszország, Hollandia, Ausztria, Románia, valamint Szlovákia együttesei mérték össze tánctudásukat két magyar csapattal.

 

"Jó helyre érkezett a világbajnokság, hiszen Magyarország kulturális- és sportnagyhatalom" - fogalmazott a pécsi helyszínre utalva Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a megnyitón mondott köszöntőjében.

 

Forrás: MTI, MTI-fotó: Sóki Tamás, a vb végeredménye: mtasz.hu

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2014. május 17. -  A Kaposvár és a Szolnok után harmadikként az Atomerőmű harcolta ki a bejutást, miután szerdán harmadszor is legyőzte a PVSK-t. Negyedikként a Sopron lehet ott az elődöntőben, mivel pénteken vendégként legyőzte a címvédő Alba Fehérvárt, és ezzel 3-1-re megnyerte a párharcot.

Pécs, 2015. március 14. - Miután múlt szombaton véget ért az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság alapszakasza és ezzel kialakult a sorrend, a csapatok a sorsolás szerinti folytatásról egyeztettek. Az eredetileg közzétett műsorhoz képest időközben két változás történt a Pécsi VSK-PANNONPOWER középszakaszbeli menetrendjét illetően.

Pécs, 2015. január 29. - A PVSK férfi kosárcsapatának kiemelt támogatója jóvoltából egy belépővel ketten léphetnek be a Körmend elleni rangadóra, és nyereményjáték is vár a szurkolókra! A meccs kezdési időpontja január 31., szombat 18:30, helyszíne: Lauber Dezső Sportcsarnok.