Görög gyümölcsleves

2013. június 13., csütörtök 13:10

gyumolcsleves-1371122695.jpg

Ez a recept borzasztó egyszerű, de nyári napokon nincsen párja! Az előnye, hogy bármilyen gyümölcsből készíthetjük, a lényeg, hogy legyen otthon néhány szelet sárga- és görögdinnyénk. Pár perc munkával előállítható, és jól behűtve vendégek elé is tálalhatjuk - mindenki el lesz ragadtatva!

Hozzávalók:

 

  • 8 dl. 100%-os narancslé
  • 2 dl. tejszín
  • 3 szelet görögdinnye
  • 4 szelet sárgadinnye
  • egyéb gyümölcs (málna, eper, cseresznye, meggy, alma, barack, szőlő, szeder...)
  • kevés málnaszörp

 

hirdetés

Elkészítés:

 

A gyümölcsöket felkockázzuk, majd leöntjük a narancslével és a tejszínnel. Összekeverjük.

 

Annyi málnaszörpöt adunk hozzá, hogy elérjük a kívánt édességet és a rózsaszínes színt.

 

Néhány órára behűtjük, majd ízlés szerint tejszínhabbal, esetleg fagyival tálaljuk.

Kapcsolódó cikkek

folias-pangasius-4-1361829601.jpg

Ha netán a tél a kalóriadús ételek jegyében telt, épp az ideje, hogy a jó idő fokozatos beköszöntével együtt a kímélő ételek is visszatérjenek az asztalra! Kezdhetjük például egy zsírszegény párolt tengeri hallal.

strawberrymintsoup-1369247458.jpg

Bár még változó az időjárás, nem árt felkészülni a nyárra egy üdítő hideg krémleves receptjével. Bármikor gyorsan elkészíthető, frissítő és remek felvezető egy férfias főételhez.

torta-sz-1355387006.jpgEgy igazán ínycsiklandozó desszert karácsonyra!