Görög gyümölcsleves
Ez a recept borzasztó egyszerű, de nyári napokon nincsen párja! Az előnye, hogy bármilyen gyümölcsből készíthetjük, a lényeg, hogy legyen otthon néhány szelet sárga- és görögdinnyénk. Pár perc munkával előállítható, és jól behűtve vendégek elé is tálalhatjuk - mindenki el lesz ragadtatva!
Hozzávalók:
- 8 dl. 100%-os narancslé
- 2 dl. tejszín
- 3 szelet görögdinnye
- 4 szelet sárgadinnye
- egyéb gyümölcs (málna, eper, cseresznye, meggy, alma, barack, szőlő, szeder...)
- kevés málnaszörp
Elkészítés:
A gyümölcsöket felkockázzuk, majd leöntjük a narancslével és a tejszínnel. Összekeverjük.
Annyi málnaszörpöt adunk hozzá, hogy elérjük a kívánt édességet és a rózsaszínes színt.
Néhány órára behűtjük, majd ízlés szerint tejszínhabbal, esetleg fagyival tálaljuk.
Ha netán a tél a kalóriadús ételek jegyében telt, épp az ideje, hogy a jó idő fokozatos beköszöntével együtt a kímélő ételek is visszatérjenek az asztalra! Kezdhetjük például egy zsírszegény párolt tengeri hallal.
Bár még változó az időjárás, nem árt felkészülni a nyárra egy üdítő hideg krémleves receptjével. Bármikor gyorsan elkészíthető, frissítő és remek felvezető egy férfias főételhez.