13688: a pécsi Híd Irodát támogatja az adományvonal

2013. szeptember 9., hétfő 11:00

A rákbeteg gyerekek és fiatalok társadalomba való visszailleszkedését segítő pécsi Híd Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda munkáját támogathatják azok, akik szeptemberben és októberben hívják a „hello holnap!” adományvonalat.

Két hónapon át a Tölösi Péter Alapítvány által fenntartott Híd Iroda szakembereinek munkáját segítik, akik a Telekom 13688-as adományvonalát hívják. A szervezet pszichológusokból, mentortanárokból és gyógytornászokból álló csapata a pécsi Gyermekgyógyászati Klinika Onkohematológiai osztályán kezelt, krízishelyzetben lévő fiatalok komplex támogatásán dolgozik és főként a régió falvaiban, kisvárosaiban élő családok, gyerekek társadalmi visszailleszkedését segíti - tájékoztatta közleményben a telefontársaság az MTI-t.
   

hirdetés

A hívás és az sms-küldés díja egyaránt 100 forintos adományt jelent, amely áfamentesen, teljes egészében átadásra kerül a kedvezményezett szervezet részére, kivéve a Domino feltöltőkártyával kezdeményezett hívások esetén.
   

A rákbeteg gyerekek esetenként évekig tartó kezelése során nemcsak a betegek, hanem az egész család élete átalakul; a családi közösségek felbomlásától az állásvesztésig számos súlyos probléma merül fel. Ezen igyekeznek segíteni a Híd Iroda szakemberei.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

tevagyahos2-400-1426438564.jpgBudapest, 2015. március 16. - Életet menteni csodás dolog! Tanítani azt, hogyan kell életet menteni és a kritikus pillanatban viselkedni, pedig igazi hivatás. A tavaly indult TEVAgy a Hős! kampány igen nagyra törő célja, hogy Magyarországon mindenkit megtanítson újraéleszteni. Most olyan önkénteseket várnak a csapatba, akik újraélesztést oktatnának az új módszerrel.

voroshagyma-mez-1383439460.jpgA vöröshagymát már nagyanyáink is sikerrel alkalmazták a megfázásos betegségek ellenszereként. Baktériumölő hatóanyagainak köszönhetően remekül bevethető köhögés ellen.

Budapest, 2016. március 5. - Az orvostudomány fejlődésének is köszönhető, hogy egyre több rákbeteg él közöttünk - hívja fel a figyelmet egy látszólagos ellentmondásra a daganatos betegeket képviselő Gyógyulj Velünk Egyesület. A civil szervezet rávilágít: világszerte és Magyarországon is folyamatosan nő azok aránya, akiknek életük során daganatos betegséggel kell szembenézniük. Egyben nő azok aránya is, akik közülük meggyógyulhatnak vagy krónikus betegségként élhetnek együtt a kórral.