Jól énekel és a színpad is vonzza? Jelentkezzen!

2016. november 23., szerda 06:00

Pécs, 2016. november 23. - Remek lehetőség kínálkozik mindazoknak, akik szeretnek és tudnak is énekelni, esetleg kórusformációkban is kipróbálták már hangjukat, hiszen a Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórus meghallgatást tart a 2017. április 13-án műsorra tűzött kétkórusos J.S. Bach: Máté Passió előadásához.

A fesztiválkórus - mint azt a neve is jelzi - nem folyamatosan, heti rendszeresseéggel, hanem a hangversenyeket megelőző próbaperiódusokkal, precíz esti próbarenddel és a Pannon Filharmonikusok (PFZ) szakmaiságához méltó zenei elvárással dolgozik.

 

A kórus tagjai közé tehát azokat a jelentkezőket is várják, akiknek jelenlegi munkájuk vagy tanulmányaik és az azzal járó sűrű időbeosztás nem teszi lehetővé, hogy heti rendszerességgel, hosszútávon kötelezzék el magukat a kórusélettel járó gyakori próbáknak és szerepléseknek, azonban akár egy produkció erejéig szívesen megmérettetnék magukat és hangjukat a Kodály Központ színpadán.

hirdetés

 

A jelentkezők a Pannon Filharmonikusok zenés előadásainak részesévé válhatnak, kimagasló kórusprodukciók létrehozásában vehetnek részt, mely a barokk és a bécsi klasszikus repertoár stílusos megszólaltatására törekszik.

 

A meghallgatások időpontjai: 2016. november 28., 29., 30.

 

A részletes tagfelvételi felhívás a www.pfz.hu oldalon, a Fesztiválkórus menüpont alatt olvasható. PDF-ben letölthető ide kattintva.

 

Forrás: PFZ

Kapcsolódó cikkek

boganyi-tibor-pfz-vezeto-karmester400-1467725806.jpg

Pécs, 2016. július 6. - Az arányokban rejlő harmónia jegyében meghirdetett 2015/2016. évad megvalósította a hozzá fűzött reményeket. A szakmai elismerések, a növekvő számú közönség pozitív visszajelzése egyértelműen jelzik, hogy a Pannon Filharmonikusok sikeresen lépked a saját maga által kijelölt útvonalon.

Pécs, 2014. december 28. - Az előző évadhoz hasonló sikerben bízik az új szezonban is a Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ) igazgatója a teátrum előadásai iránt az elmúlt hónapokban tapasztalt nagy érdeklődésnek köszönhetően.

martaistvan2012-1377345420.jpgAz Országos Szakmai Tanévnyitó és taneszköz-kiállításon részletezte Márta István, a Zsolnay Örökségkezelő ügyvezetője pénteken azt a programot, amely Pécset olyan városként kívánja bemutatni, ahol „az élményből fakad a tudás”. A Syma Rendezvényközpontban rendezett kétnapos budapesti esemény kultúrpedagógiai blokkjában Márta István egy filmet is bemutatott.