Vádemelés a királyegyházi buszbaleset ügyében

2016. április 7., csütörtök 06:00

busz-az-arokban400-1459952971.jpg

Pécs, 2016. április 7. - Tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség a tavaly júniusban Királyegyházánál balesetet szenvedett autóbusz sofőrje ellen - tájékoztatta a Baranya Megyei Főügyészség az MTI-t.

A közleményben felidézték: tavaly június 22-én a távolsági busz vezetője a Baranya megyei Királyegyháza és Gyöngyfa között letért az egyenes útról és árokba hajtott, ahol a jármű mintegy negyven méter megtétele után fának ütközött.

hirdetés

 

A Pécsről Sellyére tartó, menetrend szerinti autóbuszjáraton huszonöten utaztak, közülük ketten maradandó fogyatékosságot, négyen súlyos sérüléseket, tizenketten pedig nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek - ismertette a vádhatóság.

 

A balesetet követően a kórházi ellátásra szoruló sérültek közül tízen kerültek a pécsi traumatológiai klinikára, több embert az idegsebészeti, valamint a gyermekklinikán kezeltek.

 

Forrás: MTI, MTI-fotó: Lendvai Péter

Kapcsolódó cikkek

Mint arról korában hírt adtunk, december 31-én 4 óra 26 perckor Pécsen, a Nagy Imre úti dohányboltban egy férfi fegyverrel, vagy annak utánzatával az eladót a bevétel átadására kényszerítette, majd a helyszínről elmenekült.

Pécs, 2014. szeptember 30. - A Szigetvári Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi a fiatalkorú Katona Márk Zoltánt, aki 2014. szeptember 15-én a szigetvári lakásotthonból ismeretlen helyre távozott, és azóta hollétéről nincs információ.

szilveszteri-futas-utvonal-pecs-utcakereso-1388387799.jpgA Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság értesíti a járművezetőket és az üzemeltetőket, hogy a Melitta Szabadidő Sportegyesület szilveszteri futóversenyének idejére 2013. december 31-én forgalmirend-változás lép életbe Pécsen.