Misina-tető: indul a fejlesztés közbeszerzése

2017. január 3., kedd 07:00

Pécs, 2017. január 3. - Januárban megindul a pécsi Misina-tetőn található tévétorony és környékének fejlesztését célzó - félmilliárd forintos - beruházás kivitelezésének közbeszerzési eljárása - közölte az MTI érdeklődésére a város önkormányzata.

A munkálatok a város tervei szerint 2017 első felében megkezdődnek és egy év alatt be is fejeződnek - tették hozzá.

 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) finanszírozott beruházásnak köszönhetően 2018 februárjáig a tévétorony korszerű, LED-es megvilágítást kap, kilátószintje megújul, az építmény közelében információs központot, éttermet, jégpályát, minigolfpályát, játszóteret és parkolókat alakítanak ki, valamint utat, buszmegállót újítanak fel.

hirdetés

 

A terület fejlesztésével, az új attrakciókkal a Misina-tető visszanyeri turisztikai, valamint a város életében betöltött fontos szerepét - mondta az MTI-nek Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester.

 

A létesítmény a baranyai megyeszékhely egyik leglátogatottabb, évente mintegy 90 ezer embert fogadó nevezetessége.

 

A városvezető reményének adott hangot, hogy a fejlesztésnek köszönhetően a Misina-tető a mecseki idegenforgalmi látványosságok központjává válhat, az 1,8 milliárd forintos beruházással felújított - tavaly május végén átadott - pécsi állatkerttel együtt, és így a város idegenforgalmi bevételei is növekedhetnek.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

zrinyi-szoborcsoport400-1473310065.jpg

Szigetvár, 2016. szeptember 8. - Felavatták a Szigetvár 1566-os védőinek tiszteletére emelt szoborcsoportot, nemzeti kegyeleti emlékülést tartottak a „leghősiesebb városban”. A Zrínyi Miklós - Szigetvár 1566 Emlékév szerdai eseményeiről számolunk be.

Pécs, 2014. szeptember 21. - Kertváros és Vasas után szeptember 22-én, hétfőn a Móricz Zsigmond téren is megindulnak a munkagépek. A Tettye Forrásház szakemberei két régi, elöregedett vízvezetéket szüntetnek meg és korszerű, időtálló új vezetékpárost építenek ki helyettük a területen.

b4e776859f66cb5f8a6eacfa57086106-1375999070.jpg

Az ország összes megyéjéből és a Kárpát-medence valamennyi Magyarországgal határos országából érkezett búza a Magyarok Kenyere programhoz, összegyűlt a tervezett 50 tonna – mondta el Páva Zsolt polgármester a pécsi sajtótájékoztatón.