Márton-nap újborköszöntőkkel és libavacsorákkal

2015. november 4., szerda 06:05

liba400-1446583033.jpgVillány, 2015. november 4. - "Aki Márton napján bort nem iszik, egész évben szomjazik" - tartja a mondás. A Márton-napi Újborünnepnek sok éves tradíciója van a Villányi borvidéken, a hozzá kötődő programokkal pedig mára országos hírű eseménnyé vált a borkedvelők körében.

Mivel a néphagyomány szerint a Márton-nap a  negyven napos adventi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor a jóízű és gazdag falatozás, vigasság megengedett, a borosgazdák és a helyi éttermek ilyenkor az újborhoz illő, különleges Márton-napi menüvel, koncertekkel és egyéb kulturális programokkal várják a látogatókat. A rendezvényeken a libából készített ételek nagy választéka mellett a Villányi pincészetek újborkínálatából is válogathatnak a látogatók.

hirdetés

 

Mindig nagyon izgalmas ez az időszak, hiszen először kóstolhatók meg az év újborai. A friss fehérborok, rosék és a portugieserek kerülnek a középpontba, amelyek méltó kísérői a libalakomáknak.

 

November hónap folyamán összesen 22 program várja a Villányi borvidék látogatóit. Az eseményekről bővebben a www.villanyiborvidek.hu weboldalon lehet tájékozódni. A Villányi borvidék Márton-napi programjaiért kattintson ide.

 

Forrás: Villány-Siklósi Borút Egyesület

Kapcsolódó cikkek

fekvo-torta400-1438804479.jpgBudapest, 2015. augusztus 6. - Idén először női versenyző, Vaslóczki Orsolya „Barackos buboréktortája” nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt ír ki. Az édesség hozzáadott cukor, fehér liszt, mesterséges adalékanyag és tartósítószer nélkül készült.

2-1354370844.jpgA baranyai falu a pálinka fővárosává nőheti ki magát.

Hatalmas sikerrel zárult a II. Kárászi Pálinkaverseny. A harmadiknak valószínűleg már új helyszínt kell találni, mert a mesterek és az érdeklődők zsúfolásig megtömték a faluházát.

turogomboc400-1418274333.jpgBudapest, 2014. december 11. - Megjelent Bereznay Tamás Süteményeskönyvének kibővített kiadása. A Boook Kiadó gondozásában kiadott Süteményeskönyv az olvasóké mellett a szakma legmagasabb elismerését is kivívta, hiszen az első, 2010-ben megjelent kiadás elnyerte a Gourmand World Cookbook Award „Best Chef Book in Hungary 2010” díját.