Vizes meglepetések az egész családnak

2014. június 29., vasárnap 17:00

faddd-dombori400-1404053364.jpgBaranya-Somogy-Tolna, 2014. június 29. - Eldugott, barátságos kis strandok, kevésbé ismert tóparti üdülőhelyek, evezés egy világbajnokkal - tippek mindazon vízimádóknak, akik szívesen kerülik a tömeget, a felkapott aquaparkokat, meghitt nyaralásra vágynak a Dél-Dunántúlon.

Az ország egyik legszebb régiója számos vizes meglepetést tartogat. Például az orfűi tórendszer legnagyobb tava, a Pécsi-tó tekeresi falurészén található szabadstrandot. A természetes vizek kedvelői számára az orfűi Kis-tó Strand is ideális választás. Az orfűi tórendszer első taván terül el Baranya megye egyedüli ellenőrzött vízminőségű, homokos aljzatú, természetes nyíltvízi fürdőhelye, amely egyaránt alkalmas fürdőzésre, valamint a vízi sportok számos változatának művelésére.

 

A térség legszínvonalasabb szállodája az innen pár kilométerre található Ambient Hotel & Aroma Spa Sikonda. Remek, többgenerációs, négy évszakos termálfürdőt találunk itt. A friss erdei levegő, a nyugalom, és a feng shui elvek alapján megformált terek, a kültéri medencék kristálytiszta vizének ragyogó égszínkékje igazán vendégmarasztaló. Úszóknak ezt a fürdőt ajánlják, mivel remek a sportmedencéje.

 

A Deseda hazánk leghosszabb mesterséges tava, melyet a Deseda-patak felduzzasztásával alakítottak ki. Hossza mintegy nyolc kilométer, szélessége 300-500 méter. Több Kaposvár környéki települést, településrészt is érintő partján horgászparadicsom, strand, hétvégi hobbikertek találhatók, a tó körül kerékpárúton lehet körbekerekezni.

hirdetés

 

Gyékényes egy Somogy megyei kistelepülés, hatalmas és rendkívül mély tórendszerrel, amely arról nevezetes, hogy Európa kevés édesvízi búvárparadicsomának egyike. A hobbimerülést is megtanítják, megszerettetik itt bárkivel. A parton több panzió és egy helyes kemping is található, apró faházakkal, sátraknak bőven hellyel, esténként tábortűzzel.

 

Akik kerülik a nyüzsgést és kedvelik a retrót, szeretni fogják a Duna-holtág mentén fekvő Fadd-Domborit. Van itt minden: palacsinta, lángos, vízibiciklizés, evezés, tollaslabdázás, pingpongozás, versenyúszás a kiépített szabadstrandról (képünkön) a túlpartra és vissza. A part közeli kempingek, ifjúsági táborok, magánszálláshelyek bármelyike megfizethető. A közelben számos izgalmas kirándulóhely van, melyek kényelmesen, biciklivel is elérhetők. A szabadstrand nemrég elkészült fogadóépületével, sportolásra, főzésre, sátorozásra alkalmas ligetes területével kellemes kikapcsolódást kínál a természetes vizek kedvelőinek.

 

A Sellyei Termálfürdő és Strand 3,2 hektáros parkosított tágas területe zavartalan pihenést, kikapcsolódást és számos sportolási lehetőséget nyújt. A sellyei termálvíz elsősorban reumás megbetegedések, ízületi gyulladások kezelésére alkalmas. A hangulatos, nyugodt környezetben 14 fő befogadásra alkalmas, felújított vendégház kínál szálláslehetőséget. A nyári szezonban gyermektábor is működik itt. A fürdő közvetlen szomszédságában kemping és sporttelep, csónakázótó található.

 

Bonyhád a legújabb fürdőhelyek közé tartozik. Élmény- és úszómedencék összesen 640 négyzetméteres vízfelülettel, hátmasszázsos ülőmedence, pancsolómedence várja a családokat.

 

A Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ sok zöld területtel rendelkező fürdő, mely csendes, nyugodt környezetben kínál pihenési és gyógyulási lehetőséget évente közel 160 000 vendégnek. A barátságos kialakítású, egész évben üzemelő fürdőkomplexum négy kültéri, valamint hét beltéri medencével várja az ide érkezőket.

 

A Mohács és Kistérsége Tanuszoda és Termálfürdő fedett fürdőcsarnoka 3, az élményfürdő 4 medencével várja a fürdőzőket. Van itt felnőtt- és gyermek úszómedence, fényterápiás lámpákkal felszerelt gyógyvizes ülőmedence, és élményelemekkel - pezsgőágyak, nyakzuhanyok, pezsgőpadok, vízesések, testmasszázsok - tarkított élménymedence valamint a legkisebbek legnagyobb örömére gyerekmedence és pancsoló is. Mohácson, a Duna szigeti oldalán várja szabadtéri strand a folyami strandok kedvelőit. Vízisíelésre is van itt lehetőség a Duna Bár-Mohács szakaszán.

 

Csokonyavisonta történetének nagy eseménye volt, amikor 1943-ban olajkutatás során 73 fokos gyógyvíz tört fel a mélyből. A fürdőben kilenc medence üzemel: gyógyvizes medencék, egyedi kialakítású élménymedence, gyermekmedence óriáscsúszdával, pancsoló és úszómedence. Természetesen a szauna és a hozzá tarozó mártózó medence is a vendégek egészségét szolgálja.

 

Tipp aktív pihenéshez: kenuzás a Sió-csatornán egy világbajnok kíséretében. Jámbor Attila, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok maratoni kajakos vezeti a Sió-csatornán szervezett túrát, mely a Szekszárd-Palánki Vízitúra Bázistól Medináig (18 km) tart. Elsősorban kezdő vízi túrázóknak jó lehetőség a Balatont és a Dunát összekötő csatorna: nincs nagy sodrás, nincsenek veszélyt jelentő járművek, a víz pedig derékig, legfeljebb mellig ér. A csatornán nem képtelenség vízfolyással szemben sem evezni, lévén, hogy a sodrás sebessége 0,5-4 kilométer óránként. A Jámbor Attila vezette 18 km-es kenutúrára bejelentkezés: a kenuzás előtt legalább két héttel. További információ: Jámbor Attila 30/213-4746. Szálláslehetőség: Malom Vendégház 3.000 Ft/fő/éj - kapcsolat: Rakics Darinka 30/414-3214, rendezveny@medinafalu.hu

 

Forrás: Arteregó

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2015. augusztus 8. - A készülék egy olyan "élő organizmus lesz", amelyik rögzíteni fogja a viselkedésünket és szokásainkat, valamint meg fogja érteni a preferenciáinkat.

bikini400-1436270649.jpgBudapest, 2015. július 8. - Idén vizsgált először fürdőruhákat a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság akkreditált Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriuma. A szakemberek 20-féle fürdőruhánál vizsgálták a nyersanyag-összetételt és azt, hogy van-e bennük veszélyes anyag. Egy terméknél bizonyult megtévesztőnek a tájékoztatás. Veszélyes anyagot tartalmazó fürdőruhát nem találtak.

love300-1388017325.jpgA karácsony a vallási vonatkozáson túl a szeretet kifejezésének, a családi összetartozásnak az ünnepe, de ilyenkor megszaporodik a lelki elsősegély, a családsegítő szolgálatok munkája is, ami jelzi, hogy sokak számára veszélyeztetett időszakról van szó - figyelmeztet a pszichiáter.