Vizes meglepetések az egész családnak

2014. június 29., vasárnap 17:00

faddd-dombori400-1404053364.jpgBaranya-Somogy-Tolna, 2014. június 29. - Eldugott, barátságos kis strandok, kevésbé ismert tóparti üdülőhelyek, evezés egy világbajnokkal - tippek mindazon vízimádóknak, akik szívesen kerülik a tömeget, a felkapott aquaparkokat, meghitt nyaralásra vágynak a Dél-Dunántúlon.

Az ország egyik legszebb régiója számos vizes meglepetést tartogat. Például az orfűi tórendszer legnagyobb tava, a Pécsi-tó tekeresi falurészén található szabadstrandot. A természetes vizek kedvelői számára az orfűi Kis-tó Strand is ideális választás. Az orfűi tórendszer első taván terül el Baranya megye egyedüli ellenőrzött vízminőségű, homokos aljzatú, természetes nyíltvízi fürdőhelye, amely egyaránt alkalmas fürdőzésre, valamint a vízi sportok számos változatának művelésére.

 

A térség legszínvonalasabb szállodája az innen pár kilométerre található Ambient Hotel & Aroma Spa Sikonda. Remek, többgenerációs, négy évszakos termálfürdőt találunk itt. A friss erdei levegő, a nyugalom, és a feng shui elvek alapján megformált terek, a kültéri medencék kristálytiszta vizének ragyogó égszínkékje igazán vendégmarasztaló. Úszóknak ezt a fürdőt ajánlják, mivel remek a sportmedencéje.

 

A Deseda hazánk leghosszabb mesterséges tava, melyet a Deseda-patak felduzzasztásával alakítottak ki. Hossza mintegy nyolc kilométer, szélessége 300-500 méter. Több Kaposvár környéki települést, településrészt is érintő partján horgászparadicsom, strand, hétvégi hobbikertek találhatók, a tó körül kerékpárúton lehet körbekerekezni.

hirdetés

 

Gyékényes egy Somogy megyei kistelepülés, hatalmas és rendkívül mély tórendszerrel, amely arról nevezetes, hogy Európa kevés édesvízi búvárparadicsomának egyike. A hobbimerülést is megtanítják, megszerettetik itt bárkivel. A parton több panzió és egy helyes kemping is található, apró faházakkal, sátraknak bőven hellyel, esténként tábortűzzel.

 

Akik kerülik a nyüzsgést és kedvelik a retrót, szeretni fogják a Duna-holtág mentén fekvő Fadd-Domborit. Van itt minden: palacsinta, lángos, vízibiciklizés, evezés, tollaslabdázás, pingpongozás, versenyúszás a kiépített szabadstrandról (képünkön) a túlpartra és vissza. A part közeli kempingek, ifjúsági táborok, magánszálláshelyek bármelyike megfizethető. A közelben számos izgalmas kirándulóhely van, melyek kényelmesen, biciklivel is elérhetők. A szabadstrand nemrég elkészült fogadóépületével, sportolásra, főzésre, sátorozásra alkalmas ligetes területével kellemes kikapcsolódást kínál a természetes vizek kedvelőinek.

 

A Sellyei Termálfürdő és Strand 3,2 hektáros parkosított tágas területe zavartalan pihenést, kikapcsolódást és számos sportolási lehetőséget nyújt. A sellyei termálvíz elsősorban reumás megbetegedések, ízületi gyulladások kezelésére alkalmas. A hangulatos, nyugodt környezetben 14 fő befogadásra alkalmas, felújított vendégház kínál szálláslehetőséget. A nyári szezonban gyermektábor is működik itt. A fürdő közvetlen szomszédságában kemping és sporttelep, csónakázótó található.

 

Bonyhád a legújabb fürdőhelyek közé tartozik. Élmény- és úszómedencék összesen 640 négyzetméteres vízfelülettel, hátmasszázsos ülőmedence, pancsolómedence várja a családokat.

 

A Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ sok zöld területtel rendelkező fürdő, mely csendes, nyugodt környezetben kínál pihenési és gyógyulási lehetőséget évente közel 160 000 vendégnek. A barátságos kialakítású, egész évben üzemelő fürdőkomplexum négy kültéri, valamint hét beltéri medencével várja az ide érkezőket.

 

A Mohács és Kistérsége Tanuszoda és Termálfürdő fedett fürdőcsarnoka 3, az élményfürdő 4 medencével várja a fürdőzőket. Van itt felnőtt- és gyermek úszómedence, fényterápiás lámpákkal felszerelt gyógyvizes ülőmedence, és élményelemekkel - pezsgőágyak, nyakzuhanyok, pezsgőpadok, vízesések, testmasszázsok - tarkított élménymedence valamint a legkisebbek legnagyobb örömére gyerekmedence és pancsoló is. Mohácson, a Duna szigeti oldalán várja szabadtéri strand a folyami strandok kedvelőit. Vízisíelésre is van itt lehetőség a Duna Bár-Mohács szakaszán.

 

Csokonyavisonta történetének nagy eseménye volt, amikor 1943-ban olajkutatás során 73 fokos gyógyvíz tört fel a mélyből. A fürdőben kilenc medence üzemel: gyógyvizes medencék, egyedi kialakítású élménymedence, gyermekmedence óriáscsúszdával, pancsoló és úszómedence. Természetesen a szauna és a hozzá tarozó mártózó medence is a vendégek egészségét szolgálja.

 

Tipp aktív pihenéshez: kenuzás a Sió-csatornán egy világbajnok kíséretében. Jámbor Attila, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok maratoni kajakos vezeti a Sió-csatornán szervezett túrát, mely a Szekszárd-Palánki Vízitúra Bázistól Medináig (18 km) tart. Elsősorban kezdő vízi túrázóknak jó lehetőség a Balatont és a Dunát összekötő csatorna: nincs nagy sodrás, nincsenek veszélyt jelentő járművek, a víz pedig derékig, legfeljebb mellig ér. A csatornán nem képtelenség vízfolyással szemben sem evezni, lévén, hogy a sodrás sebessége 0,5-4 kilométer óránként. A Jámbor Attila vezette 18 km-es kenutúrára bejelentkezés: a kenuzás előtt legalább két héttel. További információ: Jámbor Attila 30/213-4746. Szálláslehetőség: Malom Vendégház 3.000 Ft/fő/éj - kapcsolat: Rakics Darinka 30/414-3214, rendezveny@medinafalu.hu

 

Forrás: Arteregó

Kapcsolódó cikkek

20c-1354442144.jpgÚgysem bírod az összeset megenni, csinálj befőttet, hogy télen is élvezhesd az ízét! Cseresznyeszezon van. Ez jó hír, azoknak, akik szeretik ezt az ellenállhatatlanul ropogós gyümölcsöt. A cseresznyére is vonatkozik, hogy nyersen, frissen azaz primer forrásból fogyasztva és persze a fa legfelső ágáról csüngve a legjobb vitaminforrás.

afonya-zabpehely400-1452617858.jpg

Budapest, 2016. január 13. - A reggeli napunk legfontosabb étkezése. Több szempontból is. Egyrészt, a vacsora és a reggeli ébredés között legalább 8-10 óra eltelik, mialatt szervezetünk sem folyadékhoz, sem ennivalóhoz nem jut. Azt gondolnánk, hogy nincs is szükségünk az éjszaka folyamán energiára, hiszen alvás közben úgysem csinálunk semmit, de ez nem így van.

Budapest-Alsóörs, 2014. július 2. - A korábbi évekhez hasonlóan idén is részt vett a Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatósága a balatoni strandok, illetve kikötők minősítésében - közölte a nemzeti turisztikai marketingszervezet.