Nyári dinnye-kisokos

2013. június 13., csütörtök 12:04

dinnye-1371121679.jpg

Kevesen tudnánk kapásból megmondani, miért is szeretjük annyira a görögdinnyét. Talán mert olyan édes, leves és jól behűtve kiváló nyári frissítő. A tájékozottabbak azzal is tisztában vannak, hogy zsírt egyáltalán nem tartalmaz (több mint 90%-s víz), ellenben annál inkább dúskál a különböző hasznos vitaminokban és ásványi anyagokban.

Egy jól megérett, hazai dinnye sok magnéziumot tartalmaz, emellett A és C-vitamin, B1 és B6 vitamin, valamint fontos antioxidánsok is vannak benne.

 

Ha nem győzzük nyersen elfogyasztani a jókora gyümölcsöt, felhasználhatjuk salátákba, koktélokba, gyümölcslevesekbe, házi készítésű fagyiba vagy dzsembe. Sütni a dinnyével nem érdemes, mivel nagy víztartalma miatt szinte semmi sem maradna belőle a művelet végére. Ellenben főzés nélkül, szinte pár perces munkával igazi finom görög gyümölcslevest varázsolhatunk belőle.

hirdetés

 

Ha vásároljuk a dinnyét, a következőkre figyeljünk oda: a dinnyeszár legyen száraz, mert erről tudhatjuk, hogy a gyümölcs igazán érett. A zöld dinnyehéjon lehetőleg ne legyenek sárga foltok, mert ezek valószínűleg éretlen részeket fednek. Kocogtassuk meg a dinnyét: ha kongó hangot hallunk, akkor megfelel, de ha tompa hangot ad ki, akkor ne vegyük meg, keressünk másikat.

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2014. november 18. - Egyre több hajszál van a párnádon, a fésűdön? Esetleg azzal szembesülsz, hogy csomókban hullik a hajad? Vagy korábbi dús sörényed hirtelen megfogyatkozott? Ez a férfiaknak is komoly lelki problémát okoz, hát még a külsőségekre valamit is adó nőknek! Állítsd meg most a hajhullást bevált házi praktikák segítségével!

harkanyfurdo-tavasz2-400-1460832639.jpg

Harkány, 2016. április 17. - A harkányi víz gyógyító erejéről szóló előadásokkal, valamint koncertekkel és vizes programokkal is várják az érdeklődőket a ThermalFest fesztiválra, amelyet először rendeznek meg május 19. és 22. között a baranyai fürdővárosban.

hunger-map-foodpanda400-1413659802.jpgBudapest, 2014. október 20. - Míg a FAO adatai szerint a világban minden kilencedik ember éhezik, addig az Európai Bizottság becslése szerint csak Magyarországon évente kétmillió tonna élelmiszerhulladék keletkezik. A Foodpanda olyan kezdeményezéseket és módszereket gyűjtött össze, melyekkel a közösség, de akár te magad is csökkentheted a kukába kerülő élelmiszer mennyiségét.