Mecsek: az ország legjobb gasztronómiai úti célja

2015. szeptember 28., hétfő 06:00

Budapest, 2015. szeptember 28. - Helyi gasztronómiára alapozott kínálatával a Mecsek Zöldút Egyesület nyerte a "Magyarország legízletesebb vendégváró úti célja" díjat - tájékoztatta a versenyt szervező Magyar Turizmus Zrt. az MTI-t.

A közlemény szerint az Európai Bizottság (EB) új Kiváló Európai Desztinációk pályázata keretében minden évben kiválasztanak tagállamonként egy kiváló úti célt, amely egyebek mellett promóciós és szakmai jellegű támogatásban részesül. Fontos cél a kiváló minőségű, de még kevésbé ismert turisztikai célpontok népszerűsítése és az adott célterületen tevékenykedő kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése is - olvasható a tájékoztatásban.

hirdetés

 

Az EB 2014-2015-ben kilencedik alkalommal írta ki a pályázatot, amelyen Magyarország a maximális, 75 százalékos uniós támogatást nyerte el "Egy csipet Magyarország" című projektjével. A projekt témája a helyi gasztronómia mint turisztikai motiváció volt, lebonyolítását 50 ezer euróval támogatta az EB.

 

A magyarországi kiírásra 19 pályázat érkezett, a döntőbe öten kerültek. A végleges döntést az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) keretében rendezett szakmai zárókonferencián hozta meg a turisztikai szakemberekből és turisztikai szakmai szervezetek képviselőiből álló döntőbizottság.

 

Forrás: MTI, bővebben: mecsekzoldut.hu

Kapcsolódó cikkek

fuszerkert-magyarhertelend400-1414686661.jpgAusztria-Magyarhertelend, 2014. október 31. - Ezüstérmet szerzett Fáskerti Rita magyarhertelendi szaunamester az október végén megrendezett szaunamesterek világbajnokságán, az ausztriai Bad Hofgasteinben. A címet páros verseny lévén megosztva, a szombathelyi Egri Csabával nyerték el.

gyumolcs400-1470813708.jpg

Budapest, 2016. augusztus 11. - A probiotikus élelmiszerekről elsősorban a tej alapú készítmények jutnak eszünkbe, azonban ezeket a lakosság egy jelentős része nem fogyaszthatja. A tejfehérje-allergiával vagy a laktóz-intoleranciával küzdők, valamint a vegetáriánusok számára jelenthet megoldást egy fiatal magyar kutató munkája, aki a probiotikus gyümölcslevek lehetőségét vizsgálja.

europai-hulladekcsokkentesi-het400-1414231035.jpgBudapest, 2014. október 25. - Idén november 22-30. között rendezik meg az Európai Hulladékcsökkentési Hetet, amelynek során az EU országaiban lelkes önkéntesek a saját ötleteik megvalósításával hívják fel a figyelmet a hulladék megelőzésének, a keletkezett mennyiség csökkentésének, a termékek újrahasználatának és a különböző anyagok újrahasznosításának fontosságára.