Harkányfürdő mozgalmas tavasza

2016. március 25., péntek 06:00

harkanyfurdo-tavasz400-1458846184.jpg

Harkány, 2016. március 25. - Néhány napja megerősítette négycsillagos minősítését a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő, ahol nyoma sincs a tavaszi fáradtságnak. Javában zajlanak a szezonra való előkészületi munkálatok és a folyamatos fejlesztések. Eközben a víz világnapja alkalmából fiatalok nyerhetnek bepillantást a vizes szakmák kulisszatitkaiba.

A Magyar Fürdőszövetség és a Nemzetgazdasági Minisztérium által 2014-ben bevezetett pontrendszer első hivatalos értékelésénél négycsillagos besorolást kapó Harkányi Gyógy- és Strandfürdőt nemrég látogatta meg újra egy háromfős, minősítő szakmai delegáció. Ugyan a gyógyhely minősítési értéke továbbra is négycsillagos maradt, idén sokkal több pluszpontot szerzett, ezzel pedig alig maradt el a legmagasabb minősítéstől. A bírák értékelték, hogy a fürdőben megvalósult a tavaly vállalt fejlesztési irány, a gyógyászati részleg eszközcseréje és felújítása.

 

- Még három területen kell fejlődnünk, hogy biztosan kategóriát léphessünk: meg kell valósítanunk a szelektív hulladékgyűjtést, ki kell építenünk egy beléptetőrendszert, valamint szükség van öltözőszekrényekre is - árulta el Hegyi Ákos, a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő vezérigazgatója. - Függetlenül a vizsgálattól, ezek a pontok a rövid távú fejlesztési tervünkben már eredetileg is szerepeltek.

hirdetés

 

1992 óta március 22-e a víz világnapja. A 2016-os év mottója a „Vizek és mesterségek”, a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő pedig ennek jegyében meg is nyitotta a látogatók elől elzárt területeit a fiatal érdeklődők számára, hogy bemutathassa „vizes szakembereinek” munkáját. 4-5 napon keresztül napi négy-hat, 30-40 fős csoportot fogadnak, az óvodások és az iskolások egyaránt bepillantást nyerhetnek a kulisszatitkokba. Nemcsak a különböző gyógykezeléseket végző dolgozók, hanem például a karbantartók, a forgató- és a szivattyúgépészek munkáját is megismerhetik, csakúgy, mint Harkányfürdő földalatti alagútrendszerét.

 

Mindeközben Harkányban már javában készülnek a 2016. évi strandszezonra, amely az időjárástól függően várhatóan április végén, május elején fog elindulni. Már a szezon előtt megnyitották a III. számú strandmedencét, amelynek 30 fokos vize viszonylag hűvös időben is lehetővé teszi a szabadtéri tartózkodást. Jelenleg ez az egyetlen kültéri, nem gyógyvizes medence, amelyet elsősorban hétvégén, jó idő esetén pedig hétköznap lehet igénybe venni. A fiatalok által kedvelt, főleg úszásra vagy edzésre használt medencében jelenleg több úszóegyesület is készül a megyei és országos versenyeire.

 

A medencéhez megnyitottak két extra szaunát és egy azokhoz tartozó csobbanómedencét, valamint egy kültéri jacuzzit is. A későbbiekben - várhatóan júliusban - átadnak öt további csúszdát a tavaly ősszel elkészült csúszdatesthez kapcsolódóan, a kiemelt fejlesztés eredményeként pedig a Dél-Dunántúl legújabb és egyik legnagyobb csúszdaparkja fogja várni a látogatókat.

 

Forrás: Ferling

 

harkanyfurdo-tavasz630-1458846431.jpg

Kapcsolódó cikkek

gyerekuszi-1369921030.jpg

Közeledik a vakáció, ami nagy örömöt jelent az iskolások számára, a szülőknek azonban gyakran jókora fejtörést okoz, hogy mit kezdjenek kiskorú csemetéikkel, amíg ők a munkahelyükön húzzák az igát, ahogy az év többi részében is. Ha nincsenek elérhető közelségben nagymamák, nagypapák, igényes és megfizethető programot kínálhat a kicsiknek egy napközis tábor is. 

afonya-zabpehely400-1452617858.jpg

Budapest, 2016. január 13. - A reggeli napunk legfontosabb étkezése. Több szempontból is. Egyrészt, a vacsora és a reggeli ébredés között legalább 8-10 óra eltelik, mialatt szervezetünk sem folyadékhoz, sem ennivalóhoz nem jut. Azt gondolnánk, hogy nincs is szükségünk az éjszaka folyamán energiára, hiszen alvás közben úgysem csinálunk semmit, de ez nem így van.

Budapest, 2015. június 10. - Mindössze négy hazai természetes vízi fürdőhely került a „kifogásolt” kategóriába az Országos Közegészségügyi Központ nemrég közzétett összesítése szerint. A lista - mint minden évben - az Európai Unió értékelési rendszere szerint, négy év bakteriológiai vizsgálati eredményei alapján készül el. A kockázatalapú statisztikai értékelése során nem csak egy-egy minta megfelelőségét vizsgálják, hanem a vízminőség változásait, és az esetlegesen fennálló egyéb egészségkockázatokat is követik. Ezen besorolás szerint kiváló, jó, tűrhető és kifogásolt minősítést kaphat egy szabadvízi fürdőhely - közölte az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala.