Fogyasztó csodaszer fillérekből, saját készítésben

2013. október 7., hétfő 12:00

fokhagyma-1381119271.jpgA fogyasztó hatású tabletták és italporok eredményesebbé tehetik a diétánkat, és megkönnyíthetik a pluszkilók leadását. De ha nem engedhetjük meg magunknak, hogy súlyos ezreseket adjunk ki néhány szem kapszuláért, akkor is van megoldás.

Ezt a teljesen természetes, filléres fogyasztócseppet mi magunk is elkészíthetjük, így legalább abban is biztosak lehetünk, hogy kimaradnak belőle a különböző mesterséges színezékanyagok és állományjavítók.

 

Nem valami futurisztikus, sok az egyben hatású csodaszerről, hanem egy több ezer éve ismert fűszernövényről beszélünk, ez pedig nem más, mint a fokhagyma. A magyar konyhában is népszerű növény ízét a legtöbben szeretik, a szagáért viszont csak kevesen rajonganak. Az átható és kiirthatatlan hagymaszag okozója az allicin nevű vegyület, ami azonban egyúttal kiváló antioxidáns is, a szervezetben lévő baktériumokat és parazitákat pedig villámgyorsan hatástalanítja. Ezért cserébe talán még a szúrós szag is megbocsájtható neki.

hirdetés

 

Ha kíváncsi a fokhagyma jó tulajdonságaira, továbbá arra, hogyan készül a fogyasztó fokhagymacsepp és milyen mintaétrend szerint javasolt a használata, olvassa el a diabetika.info honlapnak a témával kapcsolatos teljes anyagát.

Forrás: diabetika.info, képünk szerzője: JJ Harrison

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2014. július 23. - Alig ocsúdott balatoni élményeiből, máris újabb régió és újabb kalandok várták Dobos Juditot, az Év Utazóját. Július 17-től 20-ig a Dél-Dunántúl különlegességeit fedezte fel - közölte a Magyar Turizmus Zrt.

Harkány, 2015. március 30. - Kikapcsolódás, gyermekprogramok, gyógyulás és feltöltődés egy helyen? A gyógyító vízéről híres, mozgásszervi problémák és nőgyógyászati panaszok kezelésében, a pszoriazis orvoslásában is élen járó Harkányfürdőben a húsvéti hosszú hétvége ideje alatt mindez jelentős kedvezménnyel lehetséges.

gratulacio400-1475345661.jpg

Budapest, 2016. október 2. - Sokunkkal előfordul, hogy hirtelen nem tudunk mit kezdeni azzal, ha valaki bókol, vagy gratulál nekünk és emiatt a reakciónk akár gorombának, vagy furcsának tűnhet. Ennek oka talán ott keresendő, hogy gyerekkorunk óta arra neveltek minket, hogy legyünk alázatosak és szerények, nem pedig hivalkodóak és önteltek.