Rekordkísérlet a testösszetételünk javításáért

2016. november 14., hétfő 06:05

csipomeret400-1478991344.jpg

Budapest, 2016. november 14. - Magyarország Európa legelhízottabb országa, évente több mint  egymillió ember próbálkozik meg a testsúlycsökkentéssel, ám többségük nem tud tartós eredményt elérni.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OÉTI) 2015-ös felmérése szerint Magyarországon a felnőtt lakosság 65 százaléka túlsúlyosnak vagy elhízottnak számít, a nők 62 százalékának, a férfiak 67 százalékának, összesen mintegy 5 millió embernek van súlytöbblete. Európa legkövérebb és egyik legegészségtelenebb országának számítunk.

 

Még megdöbbentőbb adat, hogy a WHO 2016-os statisztikája szerint Magyarország a harmadik a világ legelhízottabb országai között, sőt a lakosság arányaihoz mérten lassan megelőzzük az Egyesült Államokat is. Évente több mint  egymillió ember próbálkozik meg a testsúlycsökkentéssel, többségük tartós eredmény nélkül.

hirdetés

 

Ráadásul a jószándékú, de szakmailag megalapozatlan törekvések is gyakran helytelen irányba viszik a folyamatot - a testsúlycsökkentés egyoldalú forszírozása olyan téves út, amely sokszor több kárt okoz, mint hasznot, gondoljunk csak a 'jojo' hatásélettani és a kulcsfontosságú motivációt romboló nehézségeire. Az egyetlen egészséges, szakmailag elfogadható megoldás a testösszetétel optimalizására a testizomzat és testzsír arányának javítása!

 

A romló statisztikai adatok megfordításáért, a magyarok testösszetételének javításáért indított közös akciót egy alakformáló szakemberekből álló csapat.

 

A "Formálódjunk együtt 90 nap alatt" országos Guinness-rekord-kísérlet közvetlen célja a legtöbb személy bevonásával, kontrollált körülmények között, 90 nap alatt (egyidőben) történő, együttesen számított testösszetétel (testzsír / testizomzat arány) javulás elérése - két lépcsőben, 2016. november 1-től 2017. március 30-ig végrehajtva.

 

A programban résztvevőknek az Orvosi Diéta és Mozgásterápia Team térítésmentes oktatással, sport- és orvostudományi háttérrel segít a közös cél megvalósításában. Magyarország egyik legkiválóbb orvos- és sporttudományi teamje mind a táplálkozás, mind a mozgásterápia, mind a mentális kihívások legyőzését illetően a résztvevők segítségére lesz.

 

A programba történő jelentkezés 2016. december 31-ig lehetséges egy egyszerű internetes regisztrációval, majd a résztvevőknek előzetes orvosi alkalmassági vizsgálaton, állapotfelmérésen és speciális oktatáson kell részt vennie. A start mérések 2017. január 2. és 2017. január 15-e között esedékesek, a tényleges rekordkísérleti program 2017. január 15. és 2017. április 15. között tart. Az ezt követő tíz nap során történnek a kontrollmérések és az eredmények összesítése.

 

- Nem csak az a fontos, hogy mit és mennyit eszünk, mozgunk, hanem a folyamatba vetett meggyőződésünk, hitünk az, ami a hosszútávú eredményeket leginkább garantálja. Ösztönözzünk másokat, hogy kedvet kapjanak maguk is változáshoz és belőlük is elkötelezett hírvivők legyenek! Adjuk vissza a közösségi élmény örömét! Közben megtudunk mindent a legkorszerűbb táplálkozási ismeretekről, mozgásformákról - mindezt szakértőktől, könnyedén, élvezetesen, közösségi élménybe kovácsolódva - mondta Dr. Englert Zoltán belgyógyász szakorvos és medical fitness specialista, a rekordkísérlet szakmai vezetője.

 

Forrás: MediFitness, képünk illusztráció, bővebben: www.medicalfitness.hu/rekord

Kapcsolódó cikkek

szigetvari-korhaz-rehab1-400-1415299284.jpgSzigetvár, 2014. november 7. - Tegnap átadták a Szigetvári Kórház több mint 825 millió forintból megújult rehabilitációs részlegét.

Budapest, 2016. november 19. - Minden ötödik férfi az orvosok előtt is trágárnak érzi magát és szégyenkezik, ha aranyérről vagy nemi bajokról kell beszélnie, a nők 12%-a pedig úgy gondolja: egy férfinak orvosi segítség nélkül is ki kell bírnia bizonyos betegségeket. Mindez nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a férfiak többsége csak súlyos és látványos tünetek esetén fordul szakértőhöz, és a legtöbben akkor sem tudják, kit keressenek fel, ha ráveszik magukat, hogy orvoshoz menjenek.

Budapest, 2016. április 17. - Száz emberből egy autista. Valószínűleg mindannyian találkoztunk már autistával a buszon, az utcán vagy az iskolában, csak nem ismertük fel furcsaságának az okát. Mi jut eszünkbe az autizmusról? Minden autista zseni valamiben, mint Dustin Hoffman az Esőemberben? Szívesen látnánk őket közvetlen környezetünkben? Egy biztos, a tájékozottság elfogadóbbá tesz minket. Autizmussal kapcsolatos ismereteket és attitűdöket vizsgált a felnőtt internetezők körében az eNET - Telekom friss kutatása.