Rekordkísérlet a testösszetételünk javításáért

2016. november 14., hétfő 06:05

csipomeret400-1478991344.jpg

Budapest, 2016. november 14. - Magyarország Európa legelhízottabb országa, évente több mint  egymillió ember próbálkozik meg a testsúlycsökkentéssel, ám többségük nem tud tartós eredményt elérni.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OÉTI) 2015-ös felmérése szerint Magyarországon a felnőtt lakosság 65 százaléka túlsúlyosnak vagy elhízottnak számít, a nők 62 százalékának, a férfiak 67 százalékának, összesen mintegy 5 millió embernek van súlytöbblete. Európa legkövérebb és egyik legegészségtelenebb országának számítunk.

 

Még megdöbbentőbb adat, hogy a WHO 2016-os statisztikája szerint Magyarország a harmadik a világ legelhízottabb országai között, sőt a lakosság arányaihoz mérten lassan megelőzzük az Egyesült Államokat is. Évente több mint  egymillió ember próbálkozik meg a testsúlycsökkentéssel, többségük tartós eredmény nélkül.

hirdetés

 

Ráadásul a jószándékú, de szakmailag megalapozatlan törekvések is gyakran helytelen irányba viszik a folyamatot - a testsúlycsökkentés egyoldalú forszírozása olyan téves út, amely sokszor több kárt okoz, mint hasznot, gondoljunk csak a 'jojo' hatásélettani és a kulcsfontosságú motivációt romboló nehézségeire. Az egyetlen egészséges, szakmailag elfogadható megoldás a testösszetétel optimalizására a testizomzat és testzsír arányának javítása!

 

A romló statisztikai adatok megfordításáért, a magyarok testösszetételének javításáért indított közös akciót egy alakformáló szakemberekből álló csapat.

 

A "Formálódjunk együtt 90 nap alatt" országos Guinness-rekord-kísérlet közvetlen célja a legtöbb személy bevonásával, kontrollált körülmények között, 90 nap alatt (egyidőben) történő, együttesen számított testösszetétel (testzsír / testizomzat arány) javulás elérése - két lépcsőben, 2016. november 1-től 2017. március 30-ig végrehajtva.

 

A programban résztvevőknek az Orvosi Diéta és Mozgásterápia Team térítésmentes oktatással, sport- és orvostudományi háttérrel segít a közös cél megvalósításában. Magyarország egyik legkiválóbb orvos- és sporttudományi teamje mind a táplálkozás, mind a mozgásterápia, mind a mentális kihívások legyőzését illetően a résztvevők segítségére lesz.

 

A programba történő jelentkezés 2016. december 31-ig lehetséges egy egyszerű internetes regisztrációval, majd a résztvevőknek előzetes orvosi alkalmassági vizsgálaton, állapotfelmérésen és speciális oktatáson kell részt vennie. A start mérések 2017. január 2. és 2017. január 15-e között esedékesek, a tényleges rekordkísérleti program 2017. január 15. és 2017. április 15. között tart. Az ezt követő tíz nap során történnek a kontrollmérések és az eredmények összesítése.

 

- Nem csak az a fontos, hogy mit és mennyit eszünk, mozgunk, hanem a folyamatba vetett meggyőződésünk, hitünk az, ami a hosszútávú eredményeket leginkább garantálja. Ösztönözzünk másokat, hogy kedvet kapjanak maguk is változáshoz és belőlük is elkötelezett hírvivők legyenek! Adjuk vissza a közösségi élmény örömét! Közben megtudunk mindent a legkorszerűbb táplálkozási ismeretekről, mozgásformákról - mindezt szakértőktől, könnyedén, élvezetesen, közösségi élménybe kovácsolódva - mondta Dr. Englert Zoltán belgyógyász szakorvos és medical fitness specialista, a rekordkísérlet szakmai vezetője.

 

Forrás: MediFitness, képünk illusztráció, bővebben: www.medicalfitness.hu/rekord

Kapcsolódó cikkek

stroke1-607x353-1374148438.jpg

Sikeres katéteres agyiérrög-eltávolító beavatkozást végeztek két akut stroke-os, azaz szélütéses betegen a Kaposi Mór Oktató Kórházban. Az országban - az Országos Idegtudományi Intézet után - másodikként a kaposvári kórházban nemrég alkalmazott eljárásról kedden sajtótájékoztatón számoltak be.

Pécs, 2015. december 25. - Felépülhet végre a Pillangó Ház Romonyán. A közelmúltban zöld utat kapott a közel egymilliárd forint értékű, kétezer négyzetméter alapterületű gyermekhospice-komplexum beruházásának elrajtolása a Velux Foundationtól. Ezzel a különleges karácsonyi ajándékkal reagált a Szemem Fénye Alapítvány projektkezdetet sürgető kérésére a dán szervezet, amely hivatalosan is több mint 300 millió forintos nettó összeggel járul hozzá a két évig tartó építkezéshez.

tevagyahos2-400-1426438564.jpgBudapest, 2015. március 16. - Életet menteni csodás dolog! Tanítani azt, hogyan kell életet menteni és a kritikus pillanatban viselkedni, pedig igazi hivatás. A tavaly indult TEVAgy a Hős! kampány igen nagyra törő célja, hogy Magyarországon mindenkit megtanítson újraéleszteni. Most olyan önkénteseket várnak a csapatba, akik újraélesztést oktatnának az új módszerrel.