Gyermekorvosi rendelők is pályázhatnak

2016. szeptember 22., csütörtök 07:05

Budapest, 2016. szeptember 22. - A K&H gyógyvarázs eszközbeszerzési pályázat keretében eddig több mint félmilliárd forint értékben kaptak új műszereket a kórházak és mentőállomások. Most területi pályázattal bővül a program, amelyben ezúttal a kórházak és mentőállomások mellett a gyermekorvosi rendelők is részt vehetnek. A kiíró a kis betegek közérzetét javító, kényelmét szolgáló és gyógyulását segítő szolgáltatások megvalósítására irányuló pályázatokat is vár.

A K&H gyógyvarázs program keretében 2004 óta közel 580 millió forint értékben kaptak műszereket a kórházak és a mentőállomások annak érdekében, hogy a gyerekek minél hatékonyabban gyógyulhassanak, és újra egészséges, teljes életet élhessenek. Ez összesen 336 kórházi gyermekosztályt és mentőállomást jelent, lefedve az ország egész területét.

 

- Programunkat újabb elemmel bővítjük, mégpedig egy olyan területi pályázattal, amelyben a kórházak, mentőállomások és rendelőintézetek mellett ezúttal a gyermekorvosi rendelők is részt vehetnek. A gyermekgyógyászati és -mentési eszközök, illetve a gyermekek egészségmegőrzését, betegség-megelőzését és rehabilitációját elősegítő berendezések mellett olyan, a gyermekek közérzetét, kényelmét és gyógyulását elősegítő szolgáltatások megvalósítására is lehet pályázati támogatást kapni, mint például egy kórterem, váró kifestése, vagy egy mesesarok létrehozása - tájékoztatott Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs igazgatója.

hirdetés

 

A pályázható összeg ezúttal összesen több mint 9 millió forint, ugyanis az ország 26 területi egységében hirdetnek győztes pályázókat, egyenként maximum bruttó 350 ezer forint értékben. A K&H gyógyvarázs területi pályázat beadási határideje 2016. október 10.

 

A most meghirdetett területi pályázatban újdonságot jelent a győztesek kiválasztásának menete is: a benyújtott pályázatokból szakmai zsűri választja ki azt a területenkénti 3-3 shortlistest, akikre az adott intézmény vonzáskörzetében élő lakosok voksolhatnak. A novembertől januárig tartó szavazáson a helyi lakosok személyesen, a bankfiókokban és online is segíthetik szavazataikkal a kiválasztott intézményt és pályázatot.

 

A részletes pályázati kiírás és a hozzá kapcsolódó dokumentumok a következő weboldalon érhetőek el:

www.kh.hu/csoport/egeszseg

 

Forrás: K&H gyógyvarázs

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2015. február 13. - Egyre több hazai kistelepülésen válik helyben elérhetővé a méhnyakszűrés. Az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala 2013-ban indította el azt a programot, amelynek célja, hogy a védőnők bevonásával minél többen vegyenek részt az ingyenes szűrővizsgálaton. A kiemelt projekt forrását részben a magyar kormány, részben az Európai Unió biztosítja. Februártól újabb 154 védőnő kapcsolódik be a programba, így országosan már 344 védőnőnél érhető el a szolgáltatás. Az ÁNTSZ a napokban 32 ezer levelet küldött ki, amelyben vizsgálatra hívják az arra jogosult nőket.

A pécsi Szemem Fénye Alapítvány új szolgáltatással szeretné segíteni azokat a gyermekeket, akiknek testvére valamilyen súlyos betegséggel küzd, vagy már nem lehet közöttünk.

Elhelyezték a Pécsi Regionális Vérellátó Központ új épületének alapkövét október 18-án, pénteken. Az Új Széchenyi Terv jóvoltából a baranyai mellett a csongrádi megyeszékhelyen valósul meg hasonló beruházás.