Dönthetünk, hová kerüljön a karácsonyi támogatás

2016. november 21., hétfő 06:05

Budapest-Pécs, 2016. november 21. - Bankfióki és online szavazáson keresztül most a helyi közösségek döntik el, melyek legyenek azok a lakókörnyezetükben lévő gyermekegészségügyi intézmények, amelyek egyenként bruttó 350 000 forint, összesen 9 millió forintnyi támogatást kapnak a K&H gyógyvarázs területi pályázatának keretében karácsonykor. Pécs és vonzáskörzetének területi esélyesei közé került a Komlói Egészségcentrum, Bányászati Utókezelő és Éjjeli Szanatórium, valamint a Selllye Mentőállomás.

A K&H gyógyvarázs program idén első alkalommal meghirdetett területi pályázatára több mint 100 pályázat érkezett, melyek közül területenként maximum 3-3 intézményt juttatott döntőbe a szakmai zsűri.

 

A pályázat különlegessége, hogy ezúttal a helyi közösség döntheti el, mely kórház, mentőállomás vagy gyermek háziorvosi rendelő kapja meg az egyenként bruttó 350.000 forint, összességében 9 millió forint értékű támogatást a környékén.

 

- A K&H vezető pénzintézetként ügyfelei okos döntéseinek elősegítésén túl aktív társadalmi szerepet is vállal az egészség területén is. A 13 éve működő K&H gyógyvarázzsal azon túl, hogy hosszú távon támogatjuk a magyar gyermekegészségügyet, a helyi közösségeket is aktívan bevonjuk. Idén karácsonykor egy olyan területi pályázattal bővítettük tovább programunkat, amelyben a lakosság a saját lakókörnyezetében lévő gyermekegészségügyi intézmények közül választhatja ki a támogatandó kórházakat, rendelőket, mentőállomásokat - mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

hirdetés

 

A K&H évről évre minden Mastercard kártyával történő 3000 forint feletti vásárlás után elkülönít 1 forintot, amelyet kiegészít az ügyfelei és partnerei karácsonyi ajándékozásának összegével. Tavaly karácsony óta több mint 9 millió forint gyűlt össze, amelyet a K&H gyógyvarázs területi pályázatának keretében fordít a gyermekegészségügy támogatására.

 

A felhívásra összesen 117 - köztük 96 vidéki - intézmény jelentkezett, amelyeknek 80%-a műszerekhez, 20%-uk pedig bútorok beszerzéséhez vagy felújítási munkálatokhoz igényelt támogatást.

 

- A támogatott intézmények végső kiválasztását ezúttal a helyi közösségekre bízzuk, hiszen ők azok, akik a legjobban ismerik a helyi gyermekegészségügyi intézményeket, igénybe veszik szolgáltatásaikat, hozzájuk fordulnak, ha gyermekük megbetegszik. Arra biztatok tehát mindenkit, hogy akár személyesen, akár online a www.khgyogyvarazs.hu/szavazas oldalon adja le szavazatát, hiszen a legtöbb voksot kapó intézmények karácsonyfája alá most olyan eszközök, berendezések kerülnek, amelyek a gyermekek egészségének megőrzését és gyógyulását segítik. Köszönjük meg együtt az orvosok, nővérek egész éves fáradhatatlan munkáját! - tette hozzá Horváth Magyary Nóra.

 

Forrás: K&H gyógyvarázs

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2015. december 7. - A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ezúton is felhívja a fogyasztók figyelmét az egyes - szakmai kontroll nélkül forgalmazott - kolloid oldatokkal kapcsolatos egészségügyi kockázatokra és veszélyekre.

gesztenye1-1382542481.jpgA karácsonyi meghitt hangulatot idézi fel bennem a sült gesztenye illata, íze, mely olyan jól át tud melegíteni egy hideg napon. A roppant ízletes szelídgesztenye októberben érik, érdemes akár otthon is megpróbálkozni a sütésével! Lássuk csak ezt a gyümölcsöt, amely méltán nevezhető egészséges tápláléknak! - írja Kelemen Lívia a naturahirek.hu-n.

ader-janos-klimavaltozas-egeszseg-eloadas-pte400-1447130300.jpgPécs, 2015. november 10. - A klímaváltozás Magyarországot is érintő, várható negatív egészségügyi hatásaira hívta fel a figyelmet hétfőn Pécsett, egyetemistáknak tartott előadásán Áder János.