Csodadoki-rajzokkal pályázhatnak a gyerekek

2016. december 5., hétfő 07:05

dokirajz400-1480847989.jpg

Budapest, 2016. december 5. - A HáziPatika.com támogatásával meghirdetett Csodadoki rajzpályázat idén először hívja az 5-12 éves korosztályba tartozó gyermekeket, hogy rajzolják meg kedvenc doktor nénijükkel, doktor bácsijukkal kapcsolatos legkedvesebb történeteiket.

- A nevezéseket 2017. február 2-ig befogadó, a csodadoki.hu címen megtalálható pályázat kitűnő alkalom arra is, hogy a gyermekek őszinte köszönetét bemutató alkotások mellett kiváló hazai gyermekorvosaink áldozatos munkájára, elhivatottságára felhívjuk a figyelmet - fogalmazott Morva Gábor, a pályázati program vezetője.

 

Az október 24-én elindított verseny szervezői ezért arra kérik a nevezést beküldőket, hogy mielőtt alkotásukat a pályázati felhívás szerint postára adják, szüleik segítségével készítsenek egy közös fotót szeretett orvosukkal, hogy a pályázati oldalakra a rajz mellett a közös öröm pillanatát megörökítő kép is felkerülhessen.

hirdetés

 

A pályázat zsűrijében idén olyan kiválóságok vállaltak szerepet, akik mindennapjaikat - választott hivatásuknál fogva - folyamatosan a gyerekek között töltik: Kárász Eszter színész, előadóművész, bohócdoktor, az Eszter-lánc Zenekar vezetője, Dr. Benyó Gábor onkológus, a Tábitha Gyermekhospice Ház orvosigazgatója, Dr. Dolowschiák Annamária, házi gyermekorvos, Dr. Hauser Péter onkológus, a Semmelweis Egyetem, II. sz. Gyermekklinika főorvosa,  Ramháb Mária megyei könyvtárigazgató, a Kecskeméti Katona József Könyvtár vezetője, Dr. Pászthy Bea gyermek- és ifjúsági pszichiáter, a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekklinika főorvosa, Vadász Ervin, a Bátor Tábor ügyvezető igazgatója, Dr. Kovács Zsuzsanna, házi gyermekorvos, Szalay József, a Rajztanárok Országos Egyesületének elnöke, valamint Kulcsár Hajnal, a HáziPatika.com főszerkesztője.

 

Bár a pályázati felhívás nem írja elő, a nevezést beküldő gyermekek gyakran mesélnek szeretett orvosaikról, kötődésükről. A kedves, olykor megható történetek igazi gyöngyszemek, amelyeket a zsűri a pályamunkák értékelése során örömmel olvas. S hogy e kis történetek írói se maradjanak elismerés nélkül, a zsűri a legszebbeket, a legkifejezőbbeket külön is díjazni fogja.

 

A pályázat pontos feltételeiről a pályázat weboldalán www.csodadoki.hu, illetve Facebook oldalán www.facebook.com/csodadoki lehet tájékozódni.

 

Forrás: CsodaDoki, képünk illusztráció

Kapcsolódó cikkek

mesedoktorok19-400-1422795704.jpgBudapest, 2015. február 2. - Már több mint 200 mese közül válogathatnak azok a kis betegek, akik a kórházakban a K&H gyógyvarázs YouTube-csatorna videóit nézve töltik napjaikat. Járványidőszak alatt pedig ezek a történetek hihetetlen módon felértékelődnek, hiszen változatosságot jelentenek a látogató nélküli szürke hétköznapokban.

jatszoszoba-pillango-haz-latvanyterv400-1446917576.jpgPécs-Romonya, 2015. november 8. - A természetben az egyik leglátványosabb jelenség, amikor egy hernyó csodálatosan szép pillangóvá fejlődik, amely számos kultúrában a remény jelképe. Hozzá hasonlóan most a Dóri Ház is újjászületik és kiteljesedik nemzetközi színvonalú, komplex egészségügyi szolgáltatást és terápiás lehetőségeket kínáló gyermekhospice-szá, a Pillangó Házzá.

Pécs, 2014. augusztus 15. - Megkezdődött a magyar orvosok, gyógyszerészek és szakdolgozók VIII. világtalálkozója tegnap Pécsen. A Gyógyítás világrendje címmel meghirdetett négynapos eseményen a hivatás, a kultúra, a család és a társadalom kérdéseit tűzik napirendre.