Az aszpartám fogyasztása biztonságos

2013. augusztus 14., szerda 23:43

Az energiamentes édesítőszer biztonságos használatát erősítette meg a Brit Ipari Biológiai Kutatási Szövetség újabb vizsgálata - számol be a napidoktor.hu

A Food and Chemical Technology c. nemzetközi szaklapban látott napvilágot a Brit Ipari és Biológiai Kutatási Szövetség (British Industrial Biological Research Association) legújabb vizsgálatának eredménye, amely kimondja, hogy az aszpartám energiamentes édesítőszer fogyasztása biztonságos.

 

hirdetés

A Marinovich és társai által jegyzett publikáció  a mostani vizsgálati eredmények mellett összefoglalást ad az elmúlt 22 év aszpartámmal kapcsolatos jelentős kutatásairól, amelyek egyértelműen az édesítőszer biztonságos alkalmazását támasztják alá.

 

Tudományosan bizonyítható, hogy az aszpartám fogyasztása nem hozható kapcsolatba az agydaganat, a stroke, a mellrák, a hasnyálmirigyrák, a vérképzőrendszer daganatos megbetegedéseinek kialakulásával és a koraszüléssel.

 

Ez a legújabb tanulmány is megerősíti az EFSA, az SCF, az Egyesült Nemzetek Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete és az Egészségügyi Világszervezet (JECFA) és több mint 100 ország szabályozó ügynökségének eddigi véleményét az aszpartám biztonságosságáról.

 

Aszpartámot 30 éve használnak az élelmiszeriparban. Az alacsony energiatartalmú édesítőszerek lehetséges alternatívát jelentenek az egészségtudatos fogyasztóknak és a súlygyarapodást elkerülni vágyóknak, valamint a cukorbetegeknek.

 

Forrás: napidoktor.hu

Kapcsolódó cikkek

cukorbetegseg400-1468747013.jpg

Budapest, 2016. július 18. - A WHO nemrég megjelent jelentése szerint világszerte 422 millió ember szenved cukorbetegségben, ebből a becslések szerint mintegy 800 ezer Magyarországon. Sokan nem is tudnak betegségükről, pedig rendszeres kezelésre szorulnának, mivel szervezetük nem termeli, vagy nem hasznosítja megfelelően az inzulin nevű hormont.

Budapest, 2016. október 9. - A helyes táplálkozási szokások már gyermekkorban meghatározó szerepet játszanak a fogzománc védelmében. A zománcot nem lehet pótolni, ezért annak megóvása érdekében a táplálkozást már a tejfogak kibújásától a megfelelő szájhigiénia fenntartásának irányába kell terelni. A hagyományos nyugati étrend közel sem mondható fogbarátnak, éppen ezért az élethosszig tartó egészséges táplálkozásra nevelést korán el kell kezdeni.

vernyomasmeres400-1482684276.jpg

Budapest, 2016. december 25. - Sajtótájékoztató keretében indították el hivatalosan „Az év praxisa a Kárpát-medencében” pályázatot kedden az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatalban.