Az aszpartám fogyasztása biztonságos

2013. augusztus 14., szerda 23:43

Az energiamentes édesítőszer biztonságos használatát erősítette meg a Brit Ipari Biológiai Kutatási Szövetség újabb vizsgálata - számol be a napidoktor.hu

A Food and Chemical Technology c. nemzetközi szaklapban látott napvilágot a Brit Ipari és Biológiai Kutatási Szövetség (British Industrial Biological Research Association) legújabb vizsgálatának eredménye, amely kimondja, hogy az aszpartám energiamentes édesítőszer fogyasztása biztonságos.

 

hirdetés

A Marinovich és társai által jegyzett publikáció  a mostani vizsgálati eredmények mellett összefoglalást ad az elmúlt 22 év aszpartámmal kapcsolatos jelentős kutatásairól, amelyek egyértelműen az édesítőszer biztonságos alkalmazását támasztják alá.

 

Tudományosan bizonyítható, hogy az aszpartám fogyasztása nem hozható kapcsolatba az agydaganat, a stroke, a mellrák, a hasnyálmirigyrák, a vérképzőrendszer daganatos megbetegedéseinek kialakulásával és a koraszüléssel.

 

Ez a legújabb tanulmány is megerősíti az EFSA, az SCF, az Egyesült Nemzetek Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete és az Egészségügyi Világszervezet (JECFA) és több mint 100 ország szabályozó ügynökségének eddigi véleményét az aszpartám biztonságosságáról.

 

Aszpartámot 30 éve használnak az élelmiszeriparban. Az alacsony energiatartalmú édesítőszerek lehetséges alternatívát jelentenek az egészségtudatos fogyasztóknak és a súlygyarapodást elkerülni vágyóknak, valamint a cukorbetegeknek.

 

Forrás: napidoktor.hu

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. április 14. - Csaknem 20%-kal nőtt a magyar nők körében a humán papillómavírus (HPV) okozta rákos megbetegedések száma, és 8%-kal több halálos áldozatot szed évente a fertőzés, mint korábban - derül ki a KSH adataiból.

gyermeklet3-1375511188.jpgMegjelent a Házi Gyermekorvosok Egyesülete és az EDUVITAL Nonprofit Egészségnevelési Társaság közös elektronikus kiadványa szülőknek. A GyermekLét hazánkban újszerű kezdeményezés, ingyenesen kínál friss, releváns gyermek-egészségügyi információkat.

Tíz évvel tovább élhetnének a munkaképes korú dohányosok, ha nem hódolnának káros szenvedélyüknek. A dohányzás a koszorúér-betegségek egyik legfontosabb kockázati tényezője, a betegség kialakulásáért 25-30 százalékban felelős - írja a napidoktor.hu portál.