Pályázat ingyenes szülői kommunikációs tréningre

2016. október 29., szombat 16:00

anya-gyerekek400-1477748072.jpg

Pécs, 2016. október 29. - Hétfőn, október 31-én éjfélig jelentkezhetnek a gyermeket nevelők arra az ingyenes szülői kommunikációs tréningre, melyet országszerte négy helyszínen rendez meg az Imami Egyesület.

A gyermekvállalás ösztönzése össztársadalmi érdek.  Az elmúlt években számos olyan intézkedés született, ami a kívánt gyermekek megszületését támogatja, gondoljunk csak a  családi kedvezményre, a CSOK-ra, vagy éppen az ingyenes gyermekétkeztetés kibővítésére.

 

A második, harmadik, vagy többedik gyermek megszületése azonban nem csak pénz kérdése.  Ha a szülők között, és a meglévő gyermekekkel nem harmonikus a kapcsolat, ha állandó és rosszul kezelt konfliktusok terhelik a család hétköznapjait, akkor nehezebben érkezik meg a gólya és nagyobb a veszélye a család felbomlásának.

 

Összesen 40 szülő végezheti el a két napos, gyakorlatias „Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje" képzést, melynek résztvevőjeként megtanulhatják, hogy miként lehet ügyesebben békíteni a veszekedő testvéreket, gyorsabban csillapítani a hisztit, könnyebben rábírni gyermeküket, hogy megtegye, amit kérnek tőle.

hirdetés

 

Pályázni október 31-én éjfélig, három kérdésre adott válasszal ezen a linken lehet:

pecsimami.hu/orszagos-hirek/nem-birsz-vele-hisztis-nem-mesel-segitunk

 

Az ingyenes tréningeket azon a négy megyeszékhelyen szervezik meg, ahonnan a legtöbb szülő pályázik, így a kampány egyben a megyék közötti verseny is.

 

Baranya egyelőre az első négy megye között szerepel, de az utolsó napokban óriási verseny alakult ki. Ha sikerül megőrizni ezt a pozíciót, akkor a helyi pályázók nem csak a 2 napos tréningre nyerhetnek részvételt, de minden pályázó garantáltan részt vehet egy interaktív előadáson a népszerű tréning szakembereivel, 2016. november 25-én. Azok a pályázók, akik nem a „nyertes" megyékből kerülnek ki, egy online konferencián kaphatnak segítséget a gyermekneveléshez.

 

A pályázatban eddig több, mint 1000 szülő vett részt, 48%-uk számolt be arról, hogy a hiszti, a dac, valamint a feleselés kezelése a legnehezebb számára, 16% az együttműködésre való hajlandóságot nevezte meg, mint konfliktusforrást. A válaszadók 15%-ának a fegyelmezés, a szabályok betartatása, 12% számára pedig a testvérek közötti viták kezelése a legnagyobb problémája. Majdnem minden 10. szülő nehezményezi, hogy gyermeke nem, vagy alig mesél élményeiről, érzéseiről otthon.

 

grafikon-gyerekneveles-problemai620-1477748315.jpg

 

A pályázók a gyermekneveléssel kapcsolatos problémáik mellett arról is őszintén vallanak, hogy mi okozza a legnagyobb örömöt számukra a gyermekeikkel kapcsolatban és megindokolják, hogy miért szeretnének részt venni a kommunikációs tréningen. Egy példa a szülői motivációkra:

 

„Szeretném, ha erőszakmenetesen és nem csak "házisárkány üzemmódban" tudnám elérni  azt, ami a napi rutin része. Szeretném, ha a szükséges szabályokat és magatartásformákat nem erővel, rákényszerítve kellene megtanulniuk, hanem valóban éreznék, hogy a szeretet kapcsolat nem szűnik meg, ha kötelesség és feladat is keveredik a mindennapokba. Szeretném, hogy a szükséges szabályok belső igénnyé válásának folyamata ne legyen ilyen harcos és kapcsolat gyilkos."

 

Az eddig beküldött pályázatok anonim módon itt olvashatók:

pecsimami.hu/beszelj-ugy-hogy-erdekelje-palyazat

 

A pályázat a Nemzeti Együttműködési Alap, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

 

Forrás: Gellén Nóra / Imami Egyesület, a pályázat részletei: pecsimami.hu

Kapcsolódó cikkek

csaladt-ellat.jpg

Hosszú út vezet egy kisgyerek világra jöveteléig. A terhesség ideje alatt a kismama igyekszik tanulmányozni, hogy mis is zajlik benne, mi várhat rá a szüléskor, a babaszobát is be kell rendezni a lakásban és még sorolhatnánk. Előfordulhat azonban (első gyermek várásakor), hogy arra nem is gondol időben az ifjú anya, vajon milyen anyagi ellátásban is fog részesülni a szülés után, mire jogosult valójában, mi is az a GYES vagy CSALÁDI PÓTLÉK és hogyan is kell azt igényelni. Pedig az ellátások útvesztőjében nem is olyan nehéz eligazodni, ha tisztában vagyunk néhány alapfogalommal.

Pécs, 2016. május 5. - Vasárnap, május 8-án 15-től 19 óráig baba- és gyermekholmik börzéjével várja a családokat a Pécsimami Közhasznú Egyesület.

csalad-expo2015-400-1433797246.jpgPécs, 2015. június 9. - A tavalyi év sikere után június 14-én délután a Tudásközpontban és annak parkolójában rendezik meg a második Pécsimami Család Expót, több mint 30 kiállítóval. A rendezvényre nem csak a belépés ingyenes, a mini vidámpark és a Légvárvilág játszóház játékaiért sem kell fizetnie annak, aki összegyűjti a kiállítói pecséteket.