Május
2. Péntek

És végezetül az utolsó nap programja:

Május
2. Péntek

A második napon sem lesz okunk unatkozni. Íme a program:

Április
30. Szerda
Zsolnay Kulturális Negyed

Az egyre népszerűbb fesztivál idén sem csak az egyetemistáknak kedvez, a családok is örömüket lelhetik a színes programok sorában! Íme!

Február
9. Vasárnap

Az ország legnagyobb kulturális komplexumában, a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben második alkalommal rendezik meg a Jégvirág Fesztivált, illetve a Pécsi Csokoládé Karnevált. A szervezők szeretettel várnak gyerekeket és felnőtteket egyaránt. PET-palackokból készíthetsz óriási jégvirágot, kipróbálhatsz különleges hangszereket, de akár diafilmen mesét is nézhetsz! A Csokoládé Karneválra az ország minden részéből érkeznek csokoládé- és édességkészitő mesterek.

Augusztus
8. Csütörtök

Augusztus 16. és 20. között rögtön három fesztivállal is visszavárjuk a pécsieket a gesztenyefák hűsítő árnyékába. 16-án a finn-ugor népek II. nemzetközi kulturális fesztiválja, a Finnugoria fesztivál látogat Pécsre, melynek keretein belül komi és orosz ének – és néptáncegyüttesek lépnek színpadra. Augusztus 17 -én veszi kezdetét a Déli Kapu Nemzetközi Folklór Fesztivál, ahol három nap alatt megfordul a hazai és nemzetközi folklór világ színe – java. Augusztus 20 - án pedig immáron másodszor kerül megrendezésre a Magyarok Kenyere Ünnep. A fesztiválok zárásaként a Misina Táncegyüttes ad gálát a Dóm téren felállított színpadon. Érdemes már 15.-én ellátogatni a Sétatérre, hiszen a több, mint negyven  vendéglátó és borászat változatos étel – és borpalettával várja az odalátogatókat.
 

Július
15. Hétfő

Két hét múlva kezdődik az Ördögkatlan Fesztivál.

A négy kis baranyai falu, Nagyharsány, Kisharsány, Palkonya és az újonnan csatlakozott Beremend gyönyörű környezetében nemcsak komoly- és könnyűzenei, jazz, világ- és népzenei koncertek, színházi előadások, óriási bulik, filmek, kiállítások, családi programok, táncházak és workshopok várják a katlanozókat, de fürdőzés, túrák, nyugalom, friss levegő, finomságok és jó borok is!

Július
10. Szerda

A kultúra városa idén nyáron se engedi unatkozni a szórakozni vágyókat, csütörtökön indul legújabb fesztiválja, a Hangulatsziget fesztivál.

Július
4. Csütörtök
Villány

A Villányi borvidék borászai összegyűlnek villányban és együtt mérik a nyár egyik legfrissebb és legüdítőbb italát, a villányi rozét a fesztivál két napján. Friss zenék, könnyed programok, üdítő rozék, játékok várják két napon át, apraját és nagyját!