Augusztus
29. Csütörtök

Emlékezetes, hagyományteremtő eseménynek lehetnek részesei azok, akik augusztus 30-án, pénteken az Állatkertek Éjszakáját választják kellemes időtöltésül. A Pécsi Állatkert idén először csatlakozik a Magyar Állatkertek Szövetsége által kezdeményezett programhoz. Az elsődleges cél a közös marketing lehetőségek kiaknázása, az állatkertek népszerűségének növelése, társadalmi szerepvállalásuk erősítése és természetesen még több látogató vonzása volt. 

Augusztus
26. Hétfő

A programok tartalmáról a http://www.zskn.hu/planetarium oldalon tájékozódhatnak.

Augusztus
26. Hétfő

A díj átadását könyvbemutató és egy gálaest kíséri.

Íme a részletes program:

Augusztus
23. Péntek

pannon-filharmonikusok-1377283882.jpg

Szeptember első napján kezdetét veszi a Pannon Filharmonikusok 2013/2014-es évada, amely a korábbi évekhez hasonlóan változatos, színvonalas komolyzenei programokat ígér a zene barátai számára.

Augusztus
8. Csütörtök

Augusztus 16. és 20. között rögtön három fesztivállal is visszavárjuk a pécsieket a gesztenyefák hűsítő árnyékába. 16-án a finn-ugor népek II. nemzetközi kulturális fesztiválja, a Finnugoria fesztivál látogat Pécsre, melynek keretein belül komi és orosz ének – és néptáncegyüttesek lépnek színpadra. Augusztus 17 -én veszi kezdetét a Déli Kapu Nemzetközi Folklór Fesztivál, ahol három nap alatt megfordul a hazai és nemzetközi folklór világ színe – java. Augusztus 20 - án pedig immáron másodszor kerül megrendezésre a Magyarok Kenyere Ünnep. A fesztiválok zárásaként a Misina Táncegyüttes ad gálát a Dóm téren felállított színpadon. Érdemes már 15.-én ellátogatni a Sétatérre, hiszen a több, mint negyven  vendéglátó és borászat változatos étel – és borpalettával várja az odalátogatókat.