Zsolnay-munkacsoport az új modell kidolgozására

2015. június 6., szombat 10:00

Budapest-Pécs, 2015. június 6. - Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára elnökletével megalakult a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. Stratégiai Munkacsoport, amelynek feladata a Zsolnay Kulturális Negyed, a Pannon Filharmonikusok és a Kodály Központ hatékonyabb üzemeltetését biztosító, új működtetési, fenntartási modelljének kidolgozása - közölte a kulturális államtitkárság az MTI-vel pénteken.

A munkacsoportba - ágazatközi együttműködés keretein belül - az Emberi Erőforrások Minisztériumán és Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatán kívül a Miniszterelnökség, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. delegál tagot. A munkacsoport alakuló ülését a Zsolnay Negyedben tartották.

hirdetés

 

A Zsolnay Örökségkezelő Stratégiai Munkacsoport feladata áttekinteni a három érintett intézmény eddigi működési tapasztalatait, majd javaslatot tenni azok hosszú távú működési feltételeinek biztosítására - olvasható a közleményben.

 

A munkacsoport a tervek szerint a nyár végéig dolgozza ki az állami szerepvállalás kiterjesztésére vonatkozó javaslatait a pécsi kulturális intézmények magasabb szintű országos és nemzetközi pozicionálása érdekében.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

leonardo1-400-1397616337.jpgPécs, 2014. április 16. - Leonardo da Vinci születésnapján minden idők legnagyobb Leonardo-tárlata nyitotta meg kapuit tegnap a pécsi Janus Pannonius Múzeumban. A zseniális elme tudományos és mérnöki munkásságát feltáró kiállítás két helyszínen, közel 1500 négyzetméter kiállító területen várja a látogatókat 2014. szeptember 30-ig.

Pécsen adják át augusztus 27-én, csütörtökön a Janus Pannonius Költészeti Díjat, amellyel olyan, jelentős életművel rendelkező költőt ismernek el, aki hozzájárult a nemzetek, kultúrák közötti párbeszéd erősítéséhez.

11650914-821828227885713-1619020552-n-1435479639.jpg

Amikor 1993-ban az emberek beültek egy bizonyos Jurassic Park című filmre a moziba, jó eséllyel fogalmuk sem volt, mi is vár rájuk. Viszont mikor elsötétült a kép, és legördült a stáblista, attól fogva tudhatták, hogy ez a film sem fogja megúszni azt, hogy folytatása készüljön. És láss csodát, hiába volt Spielberg és Crichton tiltakozása 1997-ben csak elkészült az Elveszett Világ című film, ami minden tévhit ellenére a nagy kasszasiker második részének tekinthető.