Villány az ötödik Rozé Fesztiválra készül

2015. június 25., csütörtök 07:45

rozefutas400-1435210887.jpgVillány, 2015. június 25. - Már csak három hét, és rozéba öltözik Villány, hogy az országban egyedülálló módon ünnepeljék a rozé borokat. Július 17-18-án a Villányi borvidéken ötödik alkalommal rendezik meg a népszerű Rozé Fesztivált.

Az ország legvidámabb és legszínesebb borfesztiválja címre joggal pályázó rendezvény azért jött létre, hogy méltó módón ünnepelje a borvidék az egyik legnépszerűbb magyar borfajtát. A fesztivál különlegessége a RozéMaraton futóverseny. A már jól ismert jelmezes versenyt július 18-án, szombaton rendezik meg a megszokott 3 km-es távon. Igazi karneváli hangulatban, kongás felvonulás kíséretében mérhetik össze gyorsaságukat az indulók, ahol nyerni nem csak sportteljesítménnyel lehet: a versenyzőknek a futást követően Rozé Szépségversenyt hirdetnek, ahol a legeredetibb, legrozésabb jelmezeket viselők között értékes nyereményeket és villányi rozéválogatást sorsolnak ki.

hirdetés

 

A Rozé Fesztivál a rozé bor karakteréhez illeszkedő fiatalos, lendületes programokat ígér. Már most érdemes a szabadnapokat kivenni, s betervezni a borvidékre való látogatást, ahol a nagyobbakat frissítő, jéghideg és igazi villányi rozé, a kisebbeket pedig málnaszörp várja. A pezsgés július 18-án a Kowalsky Meg A Vegával és azt követő utcabállal indul. Szombat este Fábián Juli & Zoohacker, majd a The Carbonfools is koncertezik, az éjszakai party hangulatát pedig DJ-Tomi biztosítja.

 

Programokból természetesen napközben sem lesz hiány. Kézműves vásár, borudvar, népi játszóház, sportprogramok, játékos vetélkedők, gasztronómiai és kulturális programok várják a látogatókat.

 

A rozérajongóknak idén is lehetőségük lesz fesztiválbusszal utazni Pécs és Villány között.

 

További információ: villanyiborfesztival.hu/roze

 

Forrás: Villányi Rendezvénytér

 

rozefutas500-1435211038.jpg

Kapcsolódó cikkek

skizm400-1390133990.jpg"Hatalmas élmény volt egy teltházas moziteremben, nagyvásznon, tüdőrengetős hanggal viszontlátni a munkámat" - mondta Andristyák Marcell az Edupressnek. A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) Média Design szakának tanársegédjével a San Fransisco-i Dance Screen Festivalra eljutott animációs filmjéről, a SKIZM-ről beszélgetett az oktatási híradó munkatársa.

ecpecs2015-gyerekeknek400-1433015429.jpgPécs, 2015. május 31. - Az EUROPA CANTAT Pécs 2015 nemzetközi kórusfesztivál minden generációnak izgalmas programokat tartogat. A fesztivál ideje alatt délelőttönként a szülők mellett a gyermekeket is műhelymunkára csábítják a szervezők, majd a délutáni órákban életkortól függetlenül ingyenes koncertek várják a közönséget a belváros különböző helyszínein.

zsolnay-kiallitas-a-budai-varban1-400-1406837580.jpgBudapest, 2014. augusztus 1. - A Zsolnay-gyár történetét mintegy 260 alkotáson keresztül áttekintő, Egy zseniális család című kiállítással nyílik meg az egykori Honvéd Főparancsnokság hét évtized után felújított épülete a mai napon a budai Várban.