Új énekeseket keres a Fesztiválkórus

2016. január 29., péntek 06:05

pff400-1454041313.jpg

Pécs, 2016. január 29. - A Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórusa Haydn Stabat Materének március 24-i előadása apropóján új énekeseket vár soraiba. Az újonnan csatlakozók a bővített létszámú kórus tagjaként vesznek majd részt az együttes munkájában.

Zeneszakmai elvárás a barokk és a bécsi klasszikus repertoár stílusos megszólaltatására való törekvés, mely a szövegkiejtésben, az artikulációban, a zenei tagolásban és a hangzásban egyaránt érvényesül. További feladat a barokk és a klasszikus stílussal való megismerkedés, a zenei értelmezés új lehetőségeinek feltárása, illetve elsajátítása, valamint törekvés az áttetsző, hajlékony, letisztult, sallangoktól mentes, a stílusnak megfelelő kórushangzás kialakítására, mely ugyanakkor a régi zenére jellemző lendületet, virtuozitást és frissességet, továbbá a markáns zenei karaktereket sem nélkülözi.

hirdetés

 

A fesztiválkórus - mint azt a neve is jelzi - nem folyamatosan, heti rendszerességgel, hanem a hangversenyeket megelőző próbaperiódusokkal, precíz esti próbarenddel és a Pannon Filharmonikusok szakmaiságához méltó zenei elvárással dolgozik.

 

A kórus tagjai közé azokat várják, akik a fenti célokkal egyetértve a Pannon Filharmonikusok zenés produkcióinak részesévé kívánnak válni, motiváltak kimagasló kórusprodukciók létrehozásában, és megfelelnek az ehhez szükséges feltételeknek.

 

A részletes tagfelvételi felhívás elérhető a www.pfz.hu oldalon.

 

Forrás és fotó: Pannon Filharmonikusok

 

pff1024-1454041344.jpg

Kapcsolódó cikkek

pityke1-1376727771.jpgA pécsi animációsfilm-készítés több mint harminc évét mutatja be egy kiállítás, amely tegnap nyílt a baranyai megyeszékhelyen. Az Interaktív Design Labor által a Király utca 26. szám alatt berendezett tárlat látogatói tablók, fényképek segítségével a pécsi animációsfilm-gyártás főbb állomásait, eredményeit, kiemelkedő tehetségű munkatársait, a rajzok és technikai eszközök révén pedig a filmkészítés folyamatát ismerhetik meg.

martaistvan2012-1377345420.jpgAz Országos Szakmai Tanévnyitó és taneszköz-kiállításon részletezte Márta István, a Zsolnay Örökségkezelő ügyvezetője pénteken azt a programot, amely Pécset olyan városként kívánja bemutatni, ahol „az élményből fakad a tudás”. A Syma Rendezvényközpontban rendezett kétnapos budapesti esemény kultúrpedagógiai blokkjában Márta István egy filmet is bemutatott.

 

Pécs, 2014. október 28. - Emléknapot szervez a Pannon Filharmonikusok Radnóti Miklós halálának 70. évfordulója alkalmából. A hangversenyt, filmvetítést, irodalmi beszélgetést és kiállítást is magába foglaló eseménysorozatra november 9-én a Kodály Központban kerül sor.