Tanuljon ünnepelni a gyerek!

2012. december 13., csütörtök 11:19

child-candle-630w-tn-1355394407.jpg

Karácsony ünnepének méltó köszöntésére a családokat várja bensőséges hangulatú hangversenyére a Pannon Filharmonikusok december 23-án, advent utolsó vasárnapjának délutánján.

Az általános iskolás korúaknak szóló koncerten a Pannon Filharmonikusok mellett a Pécsi Nemzeti Színház művészei – Győrfi Anna, Stubendek Katalin, és a Vivat Bacchus énekegyüttes tagjai (Balásy Szabolcs, Szentgyörgyvári Károly, Szentgyörgyvári Péter, Szentgyörgyvári Gergely, Bognár Szabolcs) zenével, versekkel, karácsonyi énekekkel örvendeztetik meg az ünnep lázában égő gyerekeket. Vivaldi Négy évszakából a Tél és Corelli Karácsonyi concerto grosso című műve mellett jól ismert karácsonyi énekek szimfonikus hangszerelése, és ismert musicalek részleteinek sora öleli körbe Weöres Sándor, József Attila és Ady Endre ünnepi verseit. Az est karmestere Bókai Zoltán.

hirdetés

 

A családi karácsonyi hangversenyre karon ülőknek a szülő, nagyszülő ölében ülve ingyenes a belépés, az óvodásokat pedig kézműves játszó várja a koncert ideje alatt, hogy a család minden gyermeke részt vehessen a programon. A hangverseny még az anyáknak is ajándék lehet, hiszen amíg a gyerekek apával vagy a nagyszülőkkel koncerteznek, maguk is elmélyülhetnek, és az utolsó simításokat nyugalomban végezhetik el. A koncert jegyára egy mozijegy árának felel meg, és a zenekar arra is tekintettel lesz, hogy a család az adventi gyertyagyújtásra hazaérjen.


A Pannon Filharmonikusok ajándékaként a Pécsi Gyermekotthon lakói is részt vesznek a karácsonyi hangversenyen.

„Gyakorló apukaként tudom, hogy a kisgyerekek ünnepi kultúrájára is vigyázni kell. Bízom abban, hogy a zene, közös ének, versek a karácsony igazi lényegét közvetítik a gyerekeknek, gyermekotthonban élőknek és családban élőknek egyaránt.” – mondta Horváth Zsolt a zenekar igazgatója

Kapcsolódó cikkek

pen.jpg2 év kihagyás után idén ismét megrendezésre kerül a Pécsi Egyetemi Napok azaz a PEN. Április 24-től 27-ig a pécsi Bőrgyár ad otthont a 30 fellépőt és 40 egyéb programot -köztük kiállítások és performance-ok - magában foglaló rendezvénysorozatnak.

Pécs, 2016. november 23. - Remek lehetőség kínálkozik mindazoknak, akik szeretnek és tudnak is énekelni, esetleg kórusformációkban is kipróbálták már hangjukat, hiszen a Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórus meghallgatást tart a 2017. április 13-án műsorra tűzött kétkórusos J.S. Bach: Máté Passió előadásához.

ecpecs2015-400-1415401210.jpgPécs, 2014. november 8. - Pécs 2010-es Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programjához hasonló kedvező hatást vár a kormányzat és a helyi önkormányzat az Europa Cantat nemzetközi kórustalálkozótól, amelyet 2015. július 24. és augusztus 2. között rendeznek meg a városban - mondta tegnap a kultúráért felelős államtitkár.