Szólistaként mutatkoznak be a tehetségek

2016. június 15., szerda 06:00

tanitvanyok2016-400-1465961562.jpg

Pécs, 2016. június 15. - Országos érdeklődés övezi a Pannon Filharmonikusok tehetségprogramjának 2016. évi fordulóját. A Mesterek és Tanítványaik című sorozat muzsikusnövendékeknek kínál bemutatkozási lehetőséget egy nagyzenekari hangversenyen, melyen a fiatal tehetségek szólistaként léphetnek színpadra.

Június 20-án este a Kodály Központban, a program fő attrakcióját jelentő hangversenyen idén 6 település 11 muzsikusnövendéke bizonyítja tehetségét. A dél-dunántúli régió települései (Pécs, Harkány, Mágocs) mellett ezúttal Hévízről, Keszthelyről és Zalaegerszegről is érkeznek gyerekek, hogy ízelítőt adjanak hangszeres tudásukból.

 

A zenekar a dél-dunántúli régió egyik művészeti centrumaként évek óta dolgozik azon, hogy a zenei tanulmányaikban kiemelkedő gyerekeket felkarolja, támogassa. Azzal a bemutatkozási lehetőséggel, amelyet az együttes biztosít, egy olyan lehetséges szakmai utat mutat fel a pályaválasztás előtt álló gyerekeknek, mely meghatározó, sőt akár döntő is lehet a jövőjükre nézve. A Pannon Filharmonikusok Mesterek és Tanítványaik sorozata egyedülálló és példaértékű alternatívaként van jelen a régió zenei tehetséggondozási törekvései között.

hirdetés

 

A 2016. évi Mesterek és Tanítványaik program ifjú tehetségei:

 

Tóth József (harsona), Sterner András (klarinét), Keczeli-Mészáros Anna (hegedű), Kiss Viktória Eszter (fuvola), Somodari Ábel (gordonka), György Tomaj Balázs (klarinét), Németh Vilmos Tamás (zongora), Michelisz Norman (gitár), Lajkó Ivett (furulya), Aubrecht Laura (fuvola), Tóth Kristóf (szaxofon)

 

A program állandó támogatója a Mecsekerdő Zrt. A Mesterek és Tanítványaik sorozat nem verseny, de a közönségnek lehetősége nyílik megválasztani kedvencét. A legnépszerűbb ifjú muzsikus egész napos kikapcsolódást nyer a Mecsekerdő Zrt. által üzemeltetett Mecsextrém Parkba, ahova ráadásként kilenc barátját is magával viheti. A támogató továbbá - a legkiemelkedőbb tehetség elismeréseképpen - egy különdíjat is felajánlott.

 

Forrás: Benkő Eszter / Pannon Filharmonikusok, a koncertről bővebben: www.pfz.hu

 

tanitvanyok2016-620-1465961443.jpg

Kapcsolódó cikkek

doboslaszlo-vassandras400-1443754051.jpgPécs, 2015. október 2. - Saját zeneszakmai kívánalmainak kielégítésére fesztiválkórust alapított a Pannon Filharmonikusok. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága és a pécsi városvezetés által támogatott együttes Dobos László és Vass András művészeti vezetésével dolgozik majd. Az alapítást október 1-jén, a Zene világnapján jelentették be.

pecsimuhely005-1358357637.jpg

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara Doktori Iskolájának műhelymunkájába enged bepillantást egy pénteken nyíló kiállítás a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben. Az m21 Galéria látogatói március 6-ig ismerkedhetnek meg a doktori iskola mintegy félezer műtárgyból álló képzőművészeti gyűjteményében őrzött festmények, szobrok, installációk mellett intermediális munkák válogatott darabjaival. A Műhely című tárlattal egyszerre ünneplik a több mint két évtizede működő doktori iskola eredményeit, és hívják fel a figyelmet a jogelőd képzőművészeti mesteriskola örökségére

Budapest, 2016. január 22. - Ingyenes lesz a szavazás a Dal applikációval, és Magyarországon elsőként, az adás ideje alatt A Dal 2016 honlapján is voksolhatnak majd a nézők kedvenceikre, ám emellett a hagyományos SMS-szavazás is megmarad. Érdemes előre letölteni az applikációt és regisztrálni, hogy szombaton már csak a szórakozásé és a zsűrizésé legyen a főszerep.