Színvonalas nyári programok a siklósi várban

2016. május 11., szerda 06:00

siklosi-var400-1462935217.jpg

Pécs-Siklós, 2016. május 11. - Szabadtéri musicalekkel, hagyományőrző programokkal, gasztronómiai fesztivállal és főként a fiataloknak szóló, látványos zenei eseménnekkel várja látogatóit a siklósi vár az idei nyár folyamán.

A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Siklósi Nyár elnevezésű programsorozat célja, hogy a méltán híres vár szabadtéri programhelyszínként ismét beírja magát a régió jelentősebb turisztikai célpontjai közé.

 

Mint írták, a rendezvénysorozat május 29-én a siklósi gyereknappal indul, amelynek résztvevőit koncertekkel, dúdoldával, vidámparkkal és ugrálóvárakkal várják. Június 17-én az Indul a bakterház című előadást játssza a várudvaron a Kaposvári Roxínház, 22-én innen indul útjára a huszár katonai hagyományőrző emléktúra, a Tenkes Hadjárat. Június 24-én, sötétedés után a várudvarban jelképes tűzzel és az Adagio együttes műsorával tartanak Szent Iván-éji programot.

hirdetés

 

Június 25-26-án rendezik meg a Siklósi Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivált, amelyen ismét több ország művészei fogják benépesíteni a várat. Július 16-17-én ismét hagyományőrző programra, ezúttal lovagi tornára várják majd a Siklósra érkezőket. A Grease című musical július 29-én lesz látható a főbb szerepekben Vastag Csabával, Görgényi Fruzsinával, Vastag Tamással és Hujber Ferenccel. Augusztus 6-án a Dzsungel Könyvével vendégszerepel Siklóson Kaposvári Roxínház.

 

Augusztus 13-14-én a siklósi vár törököktől történt visszafoglalását élhetik újra át a látogatók várjáték keretében. Augusztus 19-én a Nemzeti Lovas Színház tavaly debütált musicaljét, a Gladiátort mutatják be, amelynek ez lesz az első szabadtéri előadása. Augusztus 26-27-én tartják meg a Szüreti Csirkepaprikás Fesztivált, amelyen főzőversennyel, valamint számos más programmal, köztük a Wellhello és a Kowalsky meg a Vega koncertjével várják a közönséget.

 

Nyárzáró programként pedig Color Night címmel rendeznek estet a Mary PopKids zenekar és lemezlovasok részvételével.

 

Balázs Csaba, Siklós független alpolgármestere az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a várat évente mintegy 70 ezer ember látogatja, túlnyomó részük a nyári időszakban érkezik. Hozzátette, hogy a nyári programsorozat esetében 30-35 ezer látogató részvételével lennének elégedettek.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

zrinyi-napok-1378160065.jpgKorhű programokkal emlékeznek meg Zrínyi Miklósról (1508-1566) és a vár 1566-ban elesett hős védőiről szeptember 6-ikától, péntektől a szigetvári Zrínyi-napokon. A leghősiesebb város címet viselő Szigetvár a háromnapos esemény ideje alatt a várban, a Zrínyi téren és a Vásártéren több mint harminc programot kínál. A rendezvény az ország egyik legrégebbi hagyományos emlékünnepsége.

Pécs, 2015. augusztus 30. - Átadták az idei Janus Pannonius Költészeti Nagydíjat Charles Bernstein amerikai és Giuseppe Conte olasz költőnek szombaton.

zsolnay-vazak-budapesten400-1403540578.jpgBudapest, 2014. június 24. - Tegnaptól az Új Budapest Galériában látható az a két, csaknem 1 méter magas Júlia-váza, amelyek nevüket alkotójukról, Zsolnay Júliáról kapták.